RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Путін раптово згадав про Україну в привітанні до 9 травня: що він сказав

Президент Російської Федерації Володимир Путін направив вітальні послання лідерам і громадянам пострадянських країн.

Про це повідомляє глава РФ на офіційному сайті.

Так, вітальні листівки відправили з Росії "Азербайджану, Вірменії, Білорусії, Казахстану, Киргизії, Молдавії, Таджикистану, Туркменістану, Узбекистану, Абхазії, Південній Осетії, а також народам Грузії і України з нагоди 74-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні".

"Ми шануємо героїв, які мужньо боролися із загарбниками на полі бою і самовіддано трудилися в тилу. Наш спільний обов'язок - свято берегти пам'ять про їхні подвиги і незліченних жертвах, оточувати турботою і увагою ветеранів", - зазначив Путін.

Як видно з привітання, країни Україна і Грузія написані окремо. Також слова адресовані лише народам, але не лідерам країн. У виданні "Медуза" відзначають, що так Путін вітає Україну з 2014 року.

"Після революції в Україні країна пропала з переліку держав, лідерів яких вітає російський президент. Тепер в кінці списку країн сказано "і громадянам Грузії і України". З главами Вірменії, Білорусії, Киргизії і Таджикистану президент Путін провів окрему зустріч", - йдеться в повідомленні.

Також у виданні підкреслили, що в 2019 році звернення до Грузії і Україні вперше названо не "громадянам", а "народам".

Як повідомляв "Апостроф", в Україні вихідним днем повинно бути саме 8 травня, щоб підкреслити, що українці готові відзначати завершення Другої світової війни разом з Європою.