RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Торгівля валютою і рідкісними металами: в Росії розповіли про мутні махінації Путіна

На початку 1990-их років нинішній президент Росії Володимир Путін займався торгівлею "блатними" номерами, валютними спекуляціями і торгівлею металами.

Про це в інтерв'ю розповіла Ольга Литвиненко, дочка наближеного до Путіна Володимира Литвиненка.

Путін в той час займав посаду керівника комітету із зовнішніх зв'язків мерії Ленінграда (Санкт-Петербурга). Володимир Литвиненко був проректором Ленінградського гірничого інституту по зовнішньоекономічній та комерційній діяльності. Удвох вони використовували свої посади для спільного "бізнесу".

Зокрема, за словами Ольги Литвиненко її батько і Путін налагодили схему продажу "блатних" номерів для машин, згідно з якою гроші, спочатку заносилися Литвиненку, який потім передавав їх Путіну. Приблизно в той же час Путін і Литвиненко займалися валютними спекуляціями, торгівлею рідкоземельними металами та іншими "каламутними справами".

У 1994 році Литвиненко був обраний ректором Гірничого інституту і залишається ним донині. Також він відомий як "найбагатший ректор Росії", займав станом на 2017 рік 122 місце в списку найбагатших бізнесменів Росії від Форбс.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", президент України Володимир Зеленський і глава Росії Володимир Путін можуть зустрітися в столиці Білорусі, Мінську.