RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Пропаганда Путіна осоромилася із заявою українця про війну на Донбасі

Російське державне інформагентство "РИА Новости" допустило помилку, назвавши Миколу Голомшу чинним заступником генерального прокурора України.

Сьогодні вранці агентство опублікувало новину "Перший заступник генпрокурора України закликав до "більшої жорстокості" на Донбасі", в якій наводить слова Голомші в ефірі телеканалу "112 Україна".

При цьому РІА "Новости" не вказало, що Голомша є колишнім чиновником, так як він був першим заступником генпрокурора в 2014 році. Зокрема, це було написано в титрі телешоу "Пульс", в якому виступав Голомша.

"Наша зовнішня політика вимагає більшої жорсткості, внутрішня політика вимагає більшої жорсткості. Не можна в країні, де понад 15 тисяч жертв, розповідати, що влада повинна йти домовлятися з Росією. <...> Якщо хтось колаборант, то, будь ласка, чемодан-вокзал-Росія", - цитує Голомшу російське інформагенство.

Крім того, він виступив за те, щоб "вбивати бойовиків і вбивати всіх тих, хто взяв в руки зброю проти України".

Зараз Микола Голомша є главою політичної партії "Патріот", має звання заслуженого юриста України.

Як повідомляв "Апостроф", недавно, у відповідь на заяву Володимира Зеленського про готовність дати інтерв'ю будь-якому ЗМІ, в тому числі російському, РІА "Новости" направило запит з проханням відповісти на питання агентства.