RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

В очікуванні обміну? З'явилися важливі дані про долю українських політв'язнів в Росії

Московське СІЗО "Лефортово", де знаходяться українські моряки, захоплені в Керченській протоці, прийняло посилки для ще трьох політв'язнів з України - Романа Сущенка, Євгенія Панова і Олексія Сизоновича.

Про це в Facebook повідомила російська правозахисниця Вікторія Івлєва.

"На Романа Сущенка, Олексія Івановича Сизоновича і ще одного українського політзека сьогодні були зроблені передачі в СІЗО Лефортово. Це ковбаса сирокопчена, сир, молоко, масло, огірки, горіхи, зелена цибуля, сигарети (Панов only), шоколад, яблука, сьомга слабосолона, лимони, кава", - пише Івлєва.

Крім того, "Крим.Реалії" повідомили, що крім Сущенка та Сизоновича, посилку отримав Панов.

Івлєва не стверджує, що ці люди перебувають в СІЗО, але точно повідомляє, що ці передачі вагою по шість з половиною кілограм були прийняті в "Лефортово".

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в одному СІЗО з моряками можуть також знаходитися п'ятеро відомих українських політв'язнів - Володимир Балух, Станіслав Клих, Олександр Кольченко, Павло Гриб і Микола Карпюк. Їх переведення в "Лефортово" може свідчити про підготовку обміну.

Крім того, 21 серпня російські силовики відпустили з-під варти українського політв'язня Романа Терновського, якого засудили в РФ за участь в "Правому секторі".