RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Названо головні жертви спецоперації США з викраденим у Путіна шпигуном

Стало відомо, хто стали головними жертвами в історії з американським шпигуном Олегом Смоленковим в Росії.

Про це пише cyprus-daily.news.

"Справа Смоленкова стало по-справжньому нищівним ударом як мінімум по Ушакову (Юрію, російському дипломату, - прим. ред.), Наришкіну (Сергію, директору Служби зовнішньої розвідки РФ, - прим. ред.), Лаврову (Сергію, міністру МЗС РФ , - прим. ред.) та Бортнікову (Олександру, директору федеральної служби безпеки РФ, - прим. ред.), контора якого і прогавила агента ЦРУ майже біля самого Путіна. Крісла, під ними захиталися, і саме тому американського шпигуна представляють вкрай незначним персонажем, але роблять це настільки метушливо і хаотично, що ситуація перетворюється на фарс", - повідомляє видання.

Крім того, займаючи посаду головного радника в апараті помічника президента Ушакова він мав доступ до дуже чутливої інформації, так як його шеф, за словами програмного директора Валдайського клубу Дмитра Суслова, "фактично є центром, який інтегрує різні імпульси - з боку МЗС і спецслужб, і бере участь в прийнятті рішень".

Багато цінної інформації було передано Смоленковим з військових питань. Виконуючи обов'язки референта департаменту військово-промислової комісії уряду Російської Федерації, яка реалізує державну політику в сфері оборонно-промислового комплексу, військово-технічного забезпечення оборони країни, безпеки держави та правоохоронної діяльності, він про ці питання просто був зобов'язаний знати практично все.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в історії про американського шпигуна в Кремлі з'явився український слід.

Також знайшлися темні плями в біографії американського шпигуна в Кремлі.