RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Журналісти показали засекречені особняки нового прем'єра Росії: фото і відео

У Росії засекретили всі відомості про майно нового прем'єр міністра Михайла Мішустіна і його сім'ї. Однак журналісти з 2015 року збирали інформацію про нього.

Про це йдеться в розслідуванні Фонду боротьби з корупцією (ФБК) Олексія Навального.

Сім'я Мішустіна володіє нерухомістю в Москві і Підмосков'ї приблизно на три мільярди рублів (майже $48 млн). У декларації російського прем'єра все це записано на його родичів.

Шість будинків на Рубльовці

За даними ФБК земля і будинки записані на двох старших синів Мішустіна, його батька і його сестру. Маєток коштує 1,5 мільярда рублів (приблизно $24 млн) і складається з трьох сусідніх ділянок, куплених в різні роки.

Будинок в елітному селищі в Підмосков'ї

Сестрі прем'єра Наталії Стеніній з 2014 року належить ділянка площею 0,25 гектара і будинок площею 925 метрів в елітному селищі Agalarov Estate в селі Захарово Істрінського району. Журналісти оцінила їх вартість в 400 мільйонів рублів (понад $6 млн). В Росреєстрі нерухомість записана на "Російську Федерацію".

Квартира в Москві

Сестрі прем'єра також належить квартира в елітному житловому комплексі Knightsbridge Park в Хамовниках площею 170 квадратних метрів і вартістю 200 мільйонів рублів (понад $3 млн).

Будівля ресторану на Тверському бульварі в Москві

Йдеться про ресторан "Недальній Схід" (закрився на початку 2019 року). Сестрі Мішустіна належить 25% компанії, яка володіє рестораном. Вартість цієї будови і землі під неє - близько 2 мільярди рублів, а значить, частина Стеніної коштує близько 250 мільйонів.

Квартира на Трехгорному Валу

Журналісти оцінили її вартість в 40 мільйонів рублів (близько $ 640 000). Мішустін отримав житло в 2004 році від Управління справами президента як заступник міністра з податків і зборів - в якості компенсації за низьку зарплату. Мішустін розділив квартиру між двома своїми старшими синами Олексієм і Олександром.

Дві квартири в Хамовниках

До цього не згадувалися в пресі. Розташовані в житловому комплексі "Спорт Хаус" на 3-й Фрунзенській вулиці недалеко від Москви-ріки. Площа кожної квартири - 180 квадратних метрів, вартість кожної, за твердженням ФБК, - 180 мільйонів рублів (майже $3 млн).

У 2018-му квартири купив ресторатор Аркадій Новіков, який не пізніше, ніж через рік, продав їх старшим синам Миішустіна. Вони отримали квартири у віці старше 18 років, тому Мішустін міг не вказувати їх у своїй декларації.

"Мішустін як ніхто інший знає, що з точки зору будь-якого податківця це називається "кримінальна удавана угода". Класика корупції", - заявив Навальний в розслідуванні.

Раніше стало відомо, що Мішустін потрапив в базу сайту "Миротворець" через Крим.

Як повідомляв "Апостроф", Мішустін виявився автором музики декількох пісень російського виконавця Григорія Лепса.