RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Паніка через коронавірус: у Росії запропонували ввести публічні розстріли, відео

У Росії лідер партії ЛДПР Володимир Жириновський запропонував карати смертною карою через розстріл тих осіб, які поширюють інформацію про епідемію коронавірусу серед росіян.

Про це він повідомив в інтерв'ю російському телеканалу.

Він навіть запропонував механізм легалізації такого роду розстрілів в Росії, на його думку, достатньо тимчасово призупинити мораторій на смертну кару на території країни. Жириновський вважає, що розстрілювати тих, хто дезінформує населення, необхідно в різних містах.

"Треба показово розстріляти одного в Калінінграді, одного в Москві, одного на Сахаліні. Тимчасово призупинити мораторій на смертну кару і зупинити будь-які панічні чутки, щоб вони знали. У нас і зараз є закон", - заявив скандальний політик.

Пізніше російський політик пом'якшив риторику і запропонував замінити розстріли великими штрафами.

"Будь ласка, не хочете смертну кару - півтора мільйона за неправдиву інформацію. Так ми повинні це зробити. Треба їх знайти, оштрафувати або домашній арешт, або адміністративний арешт. Не повинно бути ніяких панічних чуток. Я запропонував радикальну форму, тому що це діє на мільйони людей", - уточнив він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі опублікували відео з росіянином, який, як передбачається, "привіз" в Москву коронавірус, він спробував пояснити, чому ображав китайських туристів нецензурними виразами через страх підхопити хворобу.