RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Тотальний контроль за всіма: влада приготувала для росіян фінансовий "сюрприз"

У Росії планують взятися за скрупульозне відстеження доходів і витрат громадян і тим самим підвищити збирання податків.

Про це заявив голова Рахункової палати Олексій Кудрін.

"Безумовно, присутнє занепокоєння, що "великий брат" буде все про нас знати", - констатував Кудрін. У міру того, як платежі переходять в електронний формат, можливості контролю і відстеження зростають.

"Наприклад, відомо, що ми купуємо, все наші чеки тепер бачать у Федеральній податковій службі. Це, звичайно, дозволить більше аналізувати витрати і доходи громадян, більш повно виплачувати податок", - сказав голова РП.

Нагадаємо, влада Росії роками виношує плани покінчити з тіньовою економікою, де десятки мільйонів людей отримують зарплати в конвертах, уникаючи виплат в бюджет і соціальні фонди. "Сірі" доходи населення, що проходять повз радарів держави, досягають 15-21% ВВП.

Покінчити з цією практикою, за задумом влади, допоможе в тому числі єдиний реєстр населення. Закон про його створення в понеділок, 8 червня, підписав президент Росії Володимир Путін.

Відзначимо, що на даний момент поза контролем Путіна таки залишається приблизно половина платежів фізичних осіб - це розрахунки, які як і раніше здійснюються в готівковій формі. Втім, їх частка стійко знижується.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що Держдума РФ спрощує доступ до отримання російського громадянства. Зокрема, паспорт громадянина РФ особа може отримати, навіть якщо не відмовиться від громадянства іншої країни. Такі ініціативи були запущені групою російських депутатів, яку своїм указом створив президент РФ Володимир Путін.

Також Путін підписав закон про автоматичне визнання громадян Білорусі і України носіями російської мови.