RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Він нічого не розуміє: відомий білорус назвав головну помилку Лукашенко

Відомий ресторатор з Білорусі Вадим Прокоп'єв, який раніше викликав президента країни Олександра Лукашенка на дуель, вважає, що антиурядові протести стали незворотнім явищем, яке влада не зупинити арештами лідерів, як це було раніше.

Таку думку Прокоп'єв висловив в інтерв'ю "Апострофу".

"Ми бачимо тактику війни з лідерами - це тактика минулої війни. Але Лукашенко цього не розуміє, він як і раніше вірить, що треба ізолювати лідерів, і все це стухне", - зауважив він.

Вадим Прокоп'єв називає таку позицію Лукашенко дурнуватій і стверджує, що той не розуміє природи цього протесту, тому що "в його кегебешном свідомості будь-який процес інспірований кимось".

Він навів приклад двох шведів-рекламників, які за допомогою одномоторного літака подолали кордон з Білоруссю і закидали плюшевими ведмедиками з маленькими плакатами і закликами околиці Мінська.

"Вони так само благополучно полетіли. Керівництво ППО було зміщено. Тоді першим питанням Лукашенка було, дослівно: "Як ти думаєш, це ЦРУ чи якісь шведські розвідслужби?". Розумієте, він параноїк в цьому сенсі. Йому здається, що обов'язково хтось керує і треба вистригти лідерів, і тоді все зупиниться. Нічого не зупиниться, я вас запевняю", - підкреслив Прокоп'єв.

Детальніше про те, як наростає сила протестів в Білорусі і чому Лукашенко її не втримати, читайте в матеріалі "Апострофа": Лукашенко готується до минулої війни, а Україна велике спасибі - Вадим Прокоп'єв