RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Боротьба за Карабах: в Азербайджані хваляться успіхами, в Вірменії рахують втрати противника

Підсумки боїв за Нагірний Карабах, де в суботу, 3 жовтня, продовжувався запеклий військовий конфлікт між Азербайджаном і Вірменією, опублікували в мережі обидві сторони конфлікту.

Як повідомив у своєму Twitter президент Азербайджану Ільхам Алієв, підрозділи збройних сил країни взяли під контроль сім сіл у районах, прилеглих до Нагорного Карабаху.

"Сьогодні азербайджанська армія звільнила села Талиш Тертерського району, Мехді, Чахирли, Ашаги Маральян, Шейбі і Гуйджак Джебраїльський району і Ашаги Абдуррахманли Фізулінського району", - написав азербайджанський лідер, не згадавши при цьому про втрати, понесені під час операції.

За даними представника Міноборони Вірменії Арцуна Ованнісяна, за весь час військових дій азербайджанська армія вже заплатила високу ціну за свої успіхи.

Судячи з опублікованої на Facebook-сторінці Ованнісяна інфографіки, загальна кількість загиблих бійців противника перевищила 2 700 осіб. Також картика свідчить про 355 одиниць підбитої бронетехніки, 123 дрони та 14 вертольоти.

Раніше Міноборони Вірменії заявило, що 2 жовтня під час боїв було вбито 440-450 солдатів Азербайджану. Також повідомлялося про знищення техніки, зокрема, одного вертольота.

Як повідомляв "Апостроф", в суботу, 3 жовтня, по столиці Нагірного Карабаху було нанесено декілька ударів підрозділами армії Азербайджану.