RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Випускатимуть моделі 60-х років: через санкції в РФ КамАЗ не може виконати держзамовлення

Через напад на Україну та нелюдську війну, яку Росія веде в нашій країні, на РФ накладено безпрецедентні санкції. Вони вже призвели до катастрофічних наслідків для економіки країни-агресора, тепер через санкції в Росії зривається виконання оборонного замовлення.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Зазначається, що в Росії терміново збирають дані про державні контракти в рамках оборонного замовлення, які перебувають на межі зриву через санкційний тиск. Вимоги начальника управління військових представників МО РФ, що надійшли в оборонні підприємства держави окупанта, говорять про нездатність продовжувати виробництво, що пов'язано зі зростанням цін на сировину, матеріали та комплектуючі.

Як пояснили в ГУР, протягом останніх десятиліть військове виробництво та "переозброєння" армії РФ проводилося за рахунок масової закупівлі іноземних технологій, матеріалів та електроніки. Через санкції цю можливість втрачено і тепер продовжувати виробництво сучасної зброї (ракет, танків, літаків) стало фактично неможливим.

"На сьогоднішній день яскравим прикладом "технологічної незалежності" та "імпортозаміщення" РФ став завод КАМАЗ. Сучасні моделі, що випускаються заводом, комплектувалися двигунами Cummins (США), коробкою ZF (Німеччина) та паливною апаратурою Bosch (Німеччина). Там були змушені повернутися до випуску моделей 1960-х років, які росіяни назвали "класичними", – додали у ГУР.

Раніше "Апостроф" розповідав, які санкції запровадили проти Росії за добу 28 березня.