RU  UA  EN

Середа, 29 травня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 травня

Всі новини

Розпочнеться дуже серйозний розбір польотів: Піонтковський розповів, що буде з Росією після завершення війни

Після перемоги України у війні та повного відновлення її територіальної цілісності, в Росії буде серйозний переворот, аж до розпаду країни на кілька держав.

Про це в ефірі програми "Руно. Війна" на Апостроф TV розповів політолог та публіцист Андрій Піонтковський.

За його словами, ціла низка російських регіонів заявляла, що вони подумують про якийсь рівень автономії або окреме існування. Справді, після того, як Україна поверне свої території, у Росії розпочнеться дуже серйозний розбір польотів останньої війни.

"Ми ж пам'ятаємо абсолютно жахливу за своєю жорстокістю Чеченську війну, навіть дві Чеченські війни. Так, Росія купила лояльність кадировської влади, визнавши свою поразку і виплачуючи величезну данину Кадирову. Але за цю данину, для того, щоб продовжувати отримувати цю данину, він навіть бере участь у загарбницькій війні проти України. Симпатії до росіян у чеченців не побільшало за останні роки", - висловив думку політолог.

Він наголосив, що головним для колективного Заходу, частиною якого є Україна, наразі залишається відновлення територіальної цілісності країни. При цьому "населення РФ саме розбереться зі своїми проблемами, і цього разу все буде не на користь Путіна та його соратників".

На думку Піонтковського, дуже багато хто в бункері замислюється про ту формулу, яку пропонує колективний Захід, включаючи Україну, а саме відведення російських військ на лінії 23 лютого.

"Після цього Україна — Зеленський на цьому неодноразово наголошував — згодна на проведення мирних переговорів про повне відновлення територіальної цілісності України. Дуже багато хто бачить це як не найгірший вихід із ситуації. Контрольований відхід російської армії до ліній 23 лютого. Я думаю, що ця точка зору візьме гору в бункері", - резюмував експерт.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": Путін зрозумів, що не може перемогти Україну на полі бою і перейшов до іншої тактики - Андрій Піонтковський