RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

"Русская республіка" без дармових ресурсів: аналітик розповів, що чекає на Росію в майбутньому

Країна-терорист Росія хоч і робить "жести доброї волі", втікаючи від ЗСУ, але ідею загарбання України не покидає століттями. Існує лише кілька довгострокових версій розвитку подій, за яких росіяни дадуть спокій українцям.

Про свою стратегічну концепцію "чотирьох призм" розповів "Апострофу" військовий аналітик Петро Черник.

Війна Росії проти України триває не 5 місяців і навіть не 8 років - вона розтягнулася на століття і проявляється в різних формах. Для її припинення одними з умов є розпад терористичної Російської Федерації на відокремлені держави та/або ліквідація ядерної зброї у РФ.

"Отже, ця війна екзистенційна – або вони нас, або ми їх, третього не дано. Можна дуже довго розмовляти чому. Це наш справжній ворог, починаючи від різанини в Києві у 1240 році й закінчуючи Голодомором. Але моя персональна позиція така, що ми по-справжньому видихнемо тільки тоді, коли ця недодержава розвалиться на 15-20 держав, і у них заберуть ядерну зброю. Це перша і друга призма, відповідно", - пояснив свою концепцію Черник.

На його думку, на місці РФ може утворитися умовна "Русская республіка" з великою територією і великою чисельністю населення, однак вона втратить дармові сибірські ресурси, зокрема, нафту і газ, якими шантажує увесь світ.

"Те, що утворюється на місці російської держави, якась умовна "Русская республіка", це і так буде велика держава десь із мільйоном квадратних кілометрів, а може і більше, і 50-60 млн населення, яка буде відсічена від дармових сибірських ресурсів. В першу чергу, нафти і газу, це третя призма", - сказав аналітик.

Але для України найголовніша четверта призма - вступ у НАТО. Це значно зменшить загрозу з боку Росії.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Рівновага на фронті порушиться протягом місяця - військовий аналітик