RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

"Розмови про важливе": в РФ підготували нові методички для учнів шкіл

Міністерство освіти РФ опублікувало методички для проведення уроків під назвою "Розмови про важливе", які вводять у російських школах з 1 вересня.

Пропаганда дає збої: що йдеться у методичках ФСБ про війну проти України

Про це пише видання "Важливі історії".

Незалежно від віку на цих уроках школярам розповідатимуть про те, що нібито відбувається в Україні, а також про патріотизм та любов до батьківщини.

Для цього в освітніх закладах з’явиться нова посада. Ведення пропаганди серед дітей буде у сфері відповідальності радника директора школи з виховної роботи.

Як приклади служіння вітчизні та військових подвигів вчителям пропонується розповідати про солдатів ЗС РФ, які беруть участь у війні проти України.

На думку авторів методик, школярам треба пояснити, що Росія нібито надає братню допомогу російським жителям Донецької та Луганської областей, яких утискувала влада України.

До речі, на розробку методичок було підписано договір вартістю 22 млн рублів.

Також варто зазначити, що Закон "Про освіту" Російської Федерації прямо забороняє вчителям та школам "використовувати освітню діяльність для політичної агітації, примусу учнів до прийняття політичних, релігійних чи інших переконань".

Раніше журналісти оприлюднили методичку для інформаційних ресурсів, в якій порівнювали нинішню війну в Україні з Першою світовою війною. Її було розроблено в адміністрації президента РФ до 1 серпня цього дня кайзерівська Німеччина оголосила війну царській Росії.