RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У Росії хочуть заборонити виїзд чоловіків призовного віку: названо можливу дату

Після закінчення псевдореферендумів на окупованих територіях України всім чоловікам мобілізаційного віку заборонять виїзд із РФ.

Про це повідомляє "Медуза" з посиланням на свої джерела, близькі до адміністрації президента Росії.

Читайте також: Задушити самого себе: коли мобілізація доб’є Росію

Так, незаконні "референдуми" в окупованих Запорізькій, Херсонській областях та в ОРДЛО завершаться у вівторок увечері, 27 вересня. Виїзд за межі Росії чоловікам мобілізаційного віку можуть заборонити вже на ранок середи, 28 вересня.

Також за даними джерел, будуть так звані "виїзні візи", тобто для виїзду з країни росіянам необхідно буде отримувати дозвіл від військкомату.

Крім того, вже з'явилися перші зафіксовані факти заборони на виїзд з боку прикордонної служби ФСБ, про що поінформував адвокат Павло Чіков, повідомляє Telegram-канал Baza. Є випадки заборони на виїзд із РФ за маршрутом Тюмень-Кустанай у пішому порядку, а також Москва-Уральськ за 25 вересня.

Нагадаємо, у Росії 21 вересня оголосили мобілізацію населення на повномасштабну війну проти України.

Раніше ми писали, російський диктатор Володимир Путін підписав закони про ув'язнення росіян за відмову в участі у бойових діях, здачу в полон та дезертирство.

Також "Апостроф" розповідав, що глава Ради при президентові РФ з розвитку громадянського суспільства та прав людини Валерій Фадєєв запропонував збільшити до 45-50 років призовний вік для трудових мігрантів, які отримали російське громадянство.