RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

27 вересня

Всі новини

Двоходівка по-російськи: бездомний вистрілив у друга, щоб із в'язниці поїхати воювати в Україну

У Верхнекетському районі Томської області місцевий житель вистрілив у знайомого, щоб сісти до колонії, укласти контракт з міноборони РФ та потрапити на війну проти України.

Про це пише один із російських Telegram-каналів.

Читайте також: Санкції у дії: курс валют у Росії підскочив у кілька разів

Розповідається, що Олексій Орлов випивав другого січня зі своїм знайомим, який прийшов до нього, аби вирішити давню суперечку. Але вони не змогли домовитись, хоч і продовжували разом випивати. Під час застілля Орлов розповідав, що хоче вирушити воювати проти України. Він двічі ходив у військкомат і намагався записатися добровольцем, але його не брали через відсутність місцевої прописки.

Товариш глузував з Орлова і став йому погрожувати. Тоді Орлов вирішив вистрілити в нього з мисливської рушниці, щоб його засудили, і вже з колонії він міг би укласти контракт з міноборони РФ.

За словами потерпілого, Орлов спочатку цілився йому в голову. В якийсь момент товариш по чарці злякався, що його справді вб'ють і відмахнувся від рушниці. Потім почув постріл і відчув біль у лівому стегні. Після чого Орлов кинув рушницю на лежанку і сказав: "інакше ніяк, ти мій квиток на СВО".

Верхнекетський суд засудив Олексія Орлова до двох років умовно, врахувавши як пом'якшувальні обставини, протиправну поведінку потерпілого: "той ображав, говорив образливі слова, принижував його людську гідність, глузував з його бажанням і наміру взяти участь війні".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у ЄС розповіли, коли Україна отримає перші гроші від заморожених активів РФ

  • Вас також може зацікавити:

Лідери G7 зробили крок до передачі Україні $50 млрд заморожених російських активів

Російські гроші для України: що не так з допомогою Заходу

Гроші підуть на зброю: яку суму з заморожених активів Росії в ЄС щороку отримуватиме Україна