RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Світ

Новини

20 вересня

Всі новини

"Операція вже досягла ефекту": Луценко вказав на важливі результати наступу під Курськом

Операція з проривом кордону в Курській області РФ досягла ефекту несподіванки, через що російська влада і Володимир Путін знаходяться у стані розгубленості.

Про це повідомив в ефірі з Бориславом Березою Генеральний прокурор України (2016-2019 рік) та військовослужбовець ЗСУ Юрій Луценко.

Він розповів про історичну паралель – операцію у В'єтнамі, яка перевернула хід війни зі США, через що Штатам довелось піти на домовленості з в'єтнамською комуністичною владою.

"Це схоже не на Курську битву, це схоже на В'єтконгівський наступ 1968 року, коли Північний В'єтнам і партизани Південного В'єтнаму несподівано, на вихідні дні священного місяця атакували населені пункти і військові бази на території Південного В'єтнаму. Комуністичний В'єтнам тоді програв у військовому плані, але ефект цього наступу, втрати і запеклість боїв зламали громадську думку в Сполучених Штатах. Пентагон тоді випустив аналіз, що до 400 тисяч американських військ треба додати 200 тисяч резервістів, американське суспільство вибухнуло і зламалось, а американська влада почала мирні переговори з комуністичним В'єтнамом. На що може бути схоже і націлено ця операція в Курській області", - зазначив він.

Колишній генеральний прокурор України також оцінив реакцію очільника Кремля під час публічного виступу після початку Курської операції.

"Бачимо з виступу Путіна, що операція вже досягла ефекту несподіванки. Очевидна розгубленість не тільки місцевого начальства РФ, але і страшного і великого для росіян Путіна. Він навіть не зміг прочитати написаний на екрані текст. А наші вдало провели операцію без анонсів (від представників влади), яка мала ефект несподіванки, а відтак може мати роль у переламі настроїв росіян", - зазначив Юрій Луценко.

Нагадаємо, вранці 7 серпня російські джерела заявили про втрату росіян контролю над кількома населеними пунктами в Курській області. Пізніше стало відомо, що контроль РФ втрачено і над газовимірювальною станцією Суджа.

Російські військові, розвідка та представники влади виявилися не готові до прориву кордону та атаки на курському напрямку, що експерти назвали провалом військово-політичного керівництва РФ.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітЕкс-СРСР
Теги: