RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Угода століття" між Ізраїлем і Палестиною провалилася: чому план Трампа не спрацював

Лідер Палестини Махмуд Аббас розкритикував мирний план США по врегулюванню ситуації на Близькому Сході і заявив про розрив зв'язків з Ізраїлем і США.

Про це він повідомив на засіданні Ліги арабських держав у Каїрі.

Махмуд Аббас заявив, що запропонований план порушує історичну угоду в Осло 1993 року. На думку Палестини, він написаний в інтересах Ізраїлю і суперечить підписаним договорам і міжнародному праву.

"Ми повідомляємо вам, що не буде ніяких відносин з вами (Ізраїлем - ред.) І Сполученими Штатами, в тому числі з питань співробітництва в сфері безпеки", - сказав він.

Аббас підкреслив, що Ізраїль буде нести відповідальність за окупацію палестинської території і додав, що палестинці "будуть продовжувати свою законну боротьбу мирними засобами".

Ліга арабських держав в ході засідання підтримала позицію Палестини і прийняла рішення відхилити план, запропонований президентом США Дональдом Трампом.

План критикують за те, що в ньому фактично визнається суверенітет Ізраїлю над частиною територій Західного берега річки Йордан, визнається Єрусалим як "неподільна" столиця Ізраїлю, а також не вирішується проблема переселенців, проти яких виступає Палестина.

Нагадаємо, докладніше про ситуацію на Близькому Сході читайте в матеріалі "Апострофа": Ізраїль - миролюбна країна, але ми не готові, щоб нас знищили - радник Нетаньяху.