RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Справі по "чорній касі" ПР додали драматизму: Ситник допустив вбивства

Голова Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник розповів про існування реальної загрози для життя деяким особам, що фігурують у документах про "чорну касу" Партії регіонів, які передав детективам колишній перший заступник голови Служби безпеки України Віктор Трепак.

Слова Ситника передає "Інтерфакс-Україна".

"Життя деяких осіб реально під загрозою, оскільки питання дуже серйозне. При цьому прізвища цих осіб називаються, зараз вживаються заходи для того, щоб не допустити, щоб вони покинули країну і ставиться питання про забезпечення їх безпеки – прізвища озвучені на всю країну", - сказав Ситник на прес-конференції в середу в Києві.

Як передає "УП", голова НАБУ заявив, що бюро отримало 841 лист – за період 2008 – 2012 роки.

"Суми вказані різні, є мільйонні суми, тобто по 5 доларів. Ніяких інших документів НАБУ не отримувало", – сказав Ситник.

Також він розповів, що детективи НАБУ та антикорупційної прокуратури вже допитали Тропака і планують 3 червня допитати депутата від БПП Сергія Лещенка, який у вівторок оприлюднив частину записів за 2012 рік.

"Ми пропонуємо всім особам, які відчувають, що можуть бути в цих списках – прийти в НАБУ і допомогти провести слідчі дії", – додав він.

За словами Ситника, ці документи будуть публікуватися частинами і тільки тоді, коли оприлюднення їх утримання "точно не зможе нашкодити слідству".

Як повідомляв "Апостроф", в мережі показали, кого з українських політиків торкнеться викриття причетних до "чорної каси" Партії регіонів.