RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Джентльменська угода: експерти розповіли, на яких умовах Ляшко повернеться в коаліцію

Експерти назвали умови, за яких фракція Олега Ляшка повернеться до складу коаліції. Вони сходяться на думці, що торги з цього питання йдуть повним ходом.

Про це вони розповіли в коментарі "Апострофу".

При цьому про повноцінне повернення Ляшко в коаліцію говорити не доводиться, тому що це згодом може поховати його політичне майбутнє. Так вважає політолог Тарас Загородній. На його думку, нардеп увійде до складу більшості тільки на умові, що він у будь-який момент може заявити про свою непричетність.

"Жодних юридичних документів він підписувати не збирається, але це великий сигнал, що якщо йде таке затягування Ляшка в коаліцію, щоб він хоча б як-то там був присутній, то це непряме визнання, що коаліції немає, хоча це зрозуміло вже всім", - вважає Загородній.

Такої ж думки дотримується і старший аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Анатолій Октисюк. "Про формальне, легальне повернення Ляшка в коаліцію не йдеться, а лише про підтримку в ситуативних голосуваннях. Це така собі джентльменська угода", – сказав він.

На думку експерта, затягуються переговори через те, що радикали хочуть отримати посаду міністра інфраструктури для своєї людини, а у влади поки не готові йти на такі умови.

Докладніше про те, як влада намагається врятуватися від перевиборів у Раду, читайте в матеріалі "Апострофа".