RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Інцидент на росТБ з українськими олімпійцями: міністр спробував вгамувати скандал

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов прокоментував сюжет російського пропагандистського ТБ про українських спортсменів, які критично відгукнулися про недопуск росіян на Олімпіаду-2016.

Про це міністр повідомив у коментарях до свого посту на сторінці Facebook.

"З командою проведена жорстка розмова та інструктаж про необхідність уникати спілкування з російськими ЗМІ. І була не одна така розмова та попередження", - написав Жданов.

"Друге - не варто вішати ярлик на всю команду, через те, що російським пропагандистам вдалося приспати пильність та спровокувати окремих спортсменів, які не усвідомлювали політичних наслідків своїх слів", - зазначив він.

За його словами, українські спортсмени 90% свого часу приділяють тренуванням в напівзакритому режимі і не дуже слідкують за політикою та інформаційним полем. Міністр підкреслив, що російське телебачення також вдалось до відеомонтажу та перекрученню слів українських спортсменів.

"Давайте робити всі висновки після Олімпіади. Зараз вся увага і всі зусилля, в тому числі вболівальників, мають бути спрямовані на результат для України. Цей неприємний епізод з часом забудеться, а перемоги наших спортсменів назавжди увійдуть в історію", - додав Жданов.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Жданов спіймав на брехні футболіста збірної РФ Романа Нойштедтера щодо його слів про намір грати за збірну України.