Лайм

Перший досвід: хто буде речницею "Євробачення-2024" від України

Співачці випала особлива місія

Речницею від України на "Євробаченні-2024", яке цьогоріч прийматиме шведське місто Мальме, стане українська співачка Джамала. Переможниця конкурсу 2016 року оголосить бали українського Національного журі у прямому ефірі гранд-фіналу шоу.

Як зазначає "Суспільне", кришталевий мікрофон для України виконавиця виборола саме у Швеції, тоді конкурс проходив у Стокгольмі. Для Джамали це буде перший подібний досвід на "Євробаченні".

Читайте також: Заради цікавішого шоу: на "Євробаченні-2024" змінили правила проведення фіналу.

Фото: instagram.com/suspilne.eurovision

"Хоча у багатьох ролях доводилося вже побувати за ці сім років, але оголошувати оцінки від власної країни — це буде мій перший такий досвід. Насправді це дуже велика відповідальність, мені здається. Тим паче, що Швеція для мене деякою мірою близька країна, яка займає особливу частинку мого серця з 2016 року. Саме у Мальме я не була, але сподіваюсь, що відчую через прямий ефір цю неймовірну атмосферу конкурсу та саме місто", - прокоментувала речниця України.

Минулого року бали Національного журі від України оголошувала Злата Огнєвич, яка представляла нашу країну на "Євробаченні" у 2013 році та посіла 3 місце. А у 2022-му речницею була солістка гурту Go_A Катерина Павленко, представниця України на конкурсі 2021 року.

Нагадаємо, "Євробачення-2024" відбудеться у травні 2024 року. Півфінали 68-го конкурсу пісні проведуть 7 та 9 травня, а фінал - 11 травня. Україну представляє дует alyona alyona & Jerry Heil. Артистки з піснею "Teresa & Maria" виступатимуть у першому півфіналі під номером 5.

Фото: instagram.com/thejerryheil/instagram.com/alyona.alyona.official

Дізнайтесь також, чому Україна впала у рейтингу букмекерів на "Євробаченні-2024" і чи є шанс на перемогу.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil

alyona alyona і Jerry Heil розповіли, що символізують їхні образи для "Євробачення-2024"

Представниці України на "Євробаченні-2024" alyona alyona і Jerry Heil розповіли, що означають їхні костюми для конкурсу

Такі милі: Віталій Козловський замилував світлиною з маленьким сином Оскаром

Український співак та військовослужбовець ЗСУ Віталій Козловський опублікував фото з маленьким сином Оскаром, якого народила його дружина та піарниця Юлія Бакуменко