Лайм

Як накрити стіл на Різдво за одну годину: рецепти швидких закусок і салатів

Святковий настрій - гарантовано!

Коли часу для приготування святкової вечері на Різдво обмаль, а гості вже вирушили у дорогу, варто згадати про перевірені рецепти швидких закусок і салатів. Продукти для них є в кожному магазині поряд з вашим домом, тож ви зможете швидко накрити стіл за годину.

theLime розповідає про найкращі ідеї для приготування святкового частування на Різдво.

Читайте також: Достойна заміна Олів'є: три найкращі рецепти салатів на Новий рік.

Канапки на шпажках

Відкриваємо баночку оливок і маслин, зливаємо рідину. Нарізаємо кубиками твердий сир, шинку, свіжий огірок, болгарський перець, червону рибу або оселедець, білий та чорний хліб.

На шпажку нанизуємо в такій послідовності:

  • чорний хліб, оливка, оселедець, огірок, твердий сир;
  • білий хліб, червона риба, болгарський перець;
  • шинка, маслина, твердий сир, огірок.

Канапки на шпажках готові - така закуска чудово підходить до святкового столу.

Фаршировані яйця з печінкою тріски

Яйця відваріть і розріжте навпіл по довжині. Вийміть жовток і перемішайте його з консервованою печінкою тріски, до утвореної маси додайте сіль, чорний перець, свіжий кріп або петрушку.

Начиніть "фаршем" половинки яєчного білка і прикрасіть зеленню на тарілці.

Читайте також: Святковий варіант улюбленої "Шуби" - цей торт-салат стане прикрасою столу.

Салат з пекінської капусти і тунця

Крім смачної рибки, до цього салату входять помідори, яйця, сир і трішки майонезу.

Інгредієнти

  • Капуста пекінська - 500 г
  • Тунець у власному соку - 180 г
  • Яйця курячі - 2 шт.
  • Сир твердий - 100 г
  • Томати чері - 5 шт.
  • Майонез 67% - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Яйця зваріть круто, почистьте і наріжте на 4 частинки.

Пекінську капусту нашаткуйте, сир натріть на велику тертку.

Підготовлену капусту покладіть у великий салатник, посоліть і поперчіть.

Зверху розкладіть четвертинки яєць і половинки помідорів чері, а по колу зверху викладіть тунець.

Зверху посипте тертим сиром і зробіть тонку сітку з майонезу.

Запечена курка у вершково-сирному соусі

Ця страва дуже швидко готується - ніжний вершково-сирний соус перетворює куряче філе на соковитий і ароматний кулінарний шедевр.

Готувати курку дуже просто: спершу треба злегка обсмажити філе, потім в тій же сковороді треба приготувтаи вершковий соус і протушкувати курку.

Інгредієнти

  • Куряче філе - 4 шт.
  • Оливкова олія - 1,5 ст. л.
  • Паприка - 1 ч. л.
  • Зубки часнику - 3 шт.
  • Розмарин, гілочка - 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне - 2 ст. л.
  • Курячий бульйон - 500 мл
  • Вершки 15% - 125 мл
  • Пармезан тертий - 25 г

У великій сковороді розігрійте оливкову олію на середньому вогні, додайте курку і обсмажуйте по три хвилини з кожного боку до золотистого кольору. Перекладіть філе на тарілку.

В олію, що залишилася в сковороді, додайте паприку, часник та розмарин. Готуйте, помішуючи, протягом однієї хвилини.

Додайте до олії борошно і готуйте, помішуючи, ще одну хвилину. Поступово підливайте курячий бульйон, поки суміш не стане однорідною.

Додайте вершки та гарно перемішайте.

Покладіть обсмажену курку назад у сковорідку, доведіть до кипіння на сильному вогні. Після цього зменште вогонь до середнього, накрийте кришкою і тушкуйте, час від часу перевертаючи, ще протягом 10-15 хвилин.

Додайте натертий пармезан і помідори і готуйте ще 2 хвилини. Посипте базиліком для подачі.

Читайте також: Святковий варіант салату "Олів'є" - здивуйте своїх гостей.

Швидкопіца за 5 хвилин

Інгредієнти:

  • лаваші круглої форми - 4 шт.,
  • твердий сир - 300 г,
  • плавлений сир типу "Янтар" - 2 ст. л,
  • кетчуп - 2 ст. л.

Для начинки:

  • шинка,
  • консервований тунець,
  • свіжі помідори - 2 шт,
  • в'ялені помідори,
  • сіль,
  • перець.

Один лаваш круглої форми змастіть томатним соусом і покладіть на нього натертий сир, а потім накрийте іншим таким же лавашем.

Другий лаваш так само змастіть соусом і посипте натертим сиром, а зверху викладіть улюблену начинку - нарізану шинку, ковбасу та помідори кільцями.

Зверху присипте швидкопіцу натертим сиром, додайте сіль і чорний перець.

Інший варіант начинки - замість соусу можна взяти плавлений сир типу "Янтар", а замість шинки - консервований тунець. До цього варіанту можна додати в'ялені помідори - вони нададуть пікантного смаку.

Ставте піцу в добре розігріту духовку - до 220 градусів, і випікайте буквально 7 хвилин.

Різдвяний пиріг зі смаком пряників і яблук

Для цього пирога з ароматом свята потрібні готові спеції для імбирного печива або пряників. Їх можна знайти в супермаркеті. Тісто замішується ложкою, як на шарлотку, і дуже швидко — на все піде до 5 хвилин. Яблука можна або натерти, або нарізати маленькими кубиками, олію краще взяти соняшникову, без запаху.

До меленої кориці додамо набір спецій для імбирного печива. Якщо не знайдете їх, то до 1 ч. л. меленої кориці, вказаної в рецепті, треба додати ще 1 ч. л., а також по 0,5 ч. л. без верха меленого мускатного горіха, меленого кардамону, імбиру та гвоздики.

Інгредієнти

  • Грецький йогурт - 120 г
  • Яйця курячі - 2 шт.
  • Олія - 120 мл
  • Цукор ванільний - 30 г
  • Цукор - 80 г
  • Борошно пшеничне - 250 г
  • Какао - 40 г
  • Спеції для імбирних пряників - 20 г
  • Кориця мелена - 10 г
  • Розпушувач - 10 г
  • Сода харчова - 5 г
  • Яблуко - 2 шт.
  • Панірувальні сухарі - 80 г
  • Масло вершкове 73% - 30 г (для змащування форми).

Розігрійте духовку до 180°C. Форму для торта застеліть пергаментом, трохи змастіть вершковим маслом і посипте панірувальними сухарями.

У великій мисці змішайте вінчиком вологі інгредієнти: йогурт, яйця, олію та цукор.

В окремій мисці змішайте сухі інгредієнти: борошно, какао (2 ст. л.), корицю (1 ч. л.), спеції для пряників, розпушувач (2 ч. л.) і соду (0,5 ч. л.).

Яблука почистьте і натріть. Також можна нарізати їх невеликими кубиками.

Додайте сухі інгредієнти і яблука до вологих інгредієнтів. Акуратно перемішайте ложкою — не перемішуйте занадто довго, тільки, щоб інгредієнти з’єдналися.

Вилийте тісто у форму та розрівняйте верх.

Випікайте пиріг близько 50 хвилин (доки зубочистка не виходитиме сухою).

Дайте охолонути, перш ніж виймати із форми.

  • Раніше ми розповіли, як приготувати смачний салат нашвидкуруч із доступних інгредієнтів.
  • Читайте також на theLime, як приготувати ідеальну картоплю по-селянськи.

    Цікаві новини для вас:

    1. Найпопулярніший у світі салат: як приготувати Цезар зі смачною заправкою.
    2. Нестандартний рецепт: як приготувати салат з крабовими паличками та червонокачанною капустою.
    3. 5 салатів на Новий рік, які вже набили оскому – чим їх замінити.
  • Новини партнерів

    Читайте також

    Святкуємо Святвечір: головні традиції українців і що не можна робити в цей день

    Розповідаємо, які є традиції на Святвечір, які страви їдять на вечерю і що не можна робити

    Три найкращі рецепти куті на будь-який смак - традиційна, вишукана і оригінальна

    Розповідаємо про три найкращі рецепти куті на Святвечір - традиційна кутя з пшениці, вишукана кутя з рису і оригінальна кутя з булгура з лаймом

    12 страв на Святвечір: добірка простих і смачних рецептів

    Розповідаємо, які 12 традиційних українських страв треба приготувати на Святвечір - прості рецепти