Традиційно з фаршу готують котлети, проте можна помудрувати над значно оригінальнішою стравою - курячими бомбочками з начинкою. Вони мають хрустку скоринку та ніжну, соковиту серединку, від якої ви точно будете у захваті.
На каналі кулінарної блогерки Наталії Цукан в YouTube можна детальніше дізнатися, як готувати цю страву.
Соковиті бомбочки
Блогерка запропонувала варіант м'ясної страви з грибами, хоча тут є де розгулятися фантазії. Ніжну начинку загортають у фарш, після чого бомбочки панірують та запікають.
Читайте також: Соковиті котлети з фаршу: як їх правильно солити, щоб підкреслити смак.
Страва буде ще смачнішою, якщо замість печериць узяти білі або інші ароматні лісові гриби.
Інгредієнти:
- вісімсот грам фаршу;
- одна цибулина;
- чотириста грамів грибів;
- сто п'ятдесят грам сиру;
- зубчик часнику;
- сто п'ятдесят грам вершків або сметани;
- ложка масла;
- ложка олії;
- упаковка панірувальних сухарів;
- сіль, перець, сушені трави.
Приготування
Цибулину треба нарізати півкільцями, а печериці - пластинками, часник мілко подрібнити.
На сковороді змішати олію та вершкове масло. Обсмажити протягом кількох хвилин цибулю, додавши гриби, часник та спеції за смаком.
Наступний крок - влити вершки та тушкувати ще протягом п'яти хвилин, вимкнути вогонь. Окремо натерти на дрібній терці сир. Аби бомбочки були соковитими, готувати їх варто зі стегна. У фарш можна додати спеції за смаком, зокрема перець, сіль та трави.
Спочатку на плівці треба сформувати тонкий м'ясний пласт невеликого розміру та посипати його сиром. В центр помістити грибну начинку та сформувати бомбочки з фаршу.
Раніше ми писали, як приготувати смачну страву з грибів-парасольок. Рецептом поділився Володимир Ярославський.