RU  UA

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Франція надає Україні кредит на 64 млн євро на водопостачання для Маріуполя

Маріуполь Маріуполь Зображення Андрій Степанов з сайту Pixabay

Франція виділяє Україні пільговий кредит в розмірі 64 мільйонів євро на побудову станції постачання питної води Маріуполя. Надалі подібний проект також можливий на території Луганської області.

Про це, як повідомляє кореспондент "Апострофа", 13 липня на пресконференції в Києві заявив надзвичайний і повноважний посол Франції в Україні Етьєн де Понсен.

"Всі інженерні роботи будуть розпочаті вже протягом найближчих тижнів. Наша політична мета, я не приховую цього, зробити все необхідне, щоб нова станція питної води була введена в експлуатацію у Маріуполі в 2023 році, найпізніше - в 2024 році", - сказав посол.

Проєкт передбачає будівництво заводу з виробництва питної води з використанням французьких технологій і модернізацію супутньої інфраструктури Маріуполя.

"Чотири суб'єкта сьогодні уклали субкредитну угоду про надання фінансової допомоги від уряду Франції. Далі - вивчення можливостей, де і як краще побудувати завод для того, щоб забезпечити жителів півмільйонного міста справжньою водою європейського стандарту" - повідомив віце-прем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

Резніков також підкреслив, що йдеться про 64 млн євро строком на 30 років, з яких 10 років будуть пільговими за ставкою 0,08% річних.

"Цей проект - це альтернативне водопостачання нашого міста. Це важливий проект, який формує інше бачення якісного питного режиму Маріуполя і для міста сьогодні - дуже довгоочікуваний день за останнім часом", - підкреслив ще один учасник пресконференції мер Маріуполя Вадим Бойченко.

Читайте також

Дефолт як подарунок Путіну: чи виживе Росія як держава

РФ очікує кризу, яку можна буде порівнювати з економічною катастрофою часів розпаду СРСР

Механізми для залучення грошей не сподобаються українцям, але без цього ми не переможемо - економіст Олег Пендзин

Економіст Олег Пендзин розповідає, де держава може взяти кошти на новий мобресурс 450-500 тисяч осіб

Штучний інтелект проти російських вуглеводнів: за ким майбутнє

Успіх компанії Nvidia вкотре показав, що майбутнє за високими технологіями, а сировинні економіки як Росія залишаються у минулому