RU  UA

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Сергій Тронь починає майнінг у США

Українець став першим

Українець став першим Фото:

White Rock Management – глобальна компанія з видобутку цифрових активів – оголосила про відкриття першого підприємства з майнінгу біткоїнів у США. Подія є надихаючим прикладом для українських криптоінвесторів, оскільки власником WRM є саме українець – відомий у галузі підприємець Сергій Тронь, який нещодавно запустив журнал Bitcoin magazine Ukraine – філію головного галузевого видання про криптовалюти.

Офіс його американської компанії розташований у районі долини річки Бразос поруч із Х'юстоном у штаті Техас. Локація обрана невипадково. Цей американський штат давно приваблює майнерів з усього світу. І дякувати за це потрібно… Китаю, який з травня 2021 року заборонив майнінг криптовалюти. До цього у цій країні розташовувалося понад 70% світових потужностей для видобутку криптовалюти, які після введення заборони передислокувалися до США.

Крім того, у Техасі вдосталь родовищ нафти. Це наштовхнуло на пошуки альтернативних джерел енергії – таких, які працюватимуть безперебійно і не шкодитимуть інфраструктурі. Одним з таких варіантів є факельний газ. Це побічний продуктнафтовидобутку, отримуваний у процесі сепарації нафти. Раніше факельний газ просто спалювався. Компанія Сергія Тронь має намір використати цю технологію для майнінгу криптовалют.

«Підприємство в долині Бразос – перший з кількох незалежних від мережі об'єктів, які ми плануємо запустити в Техасі. Вони будуть використовувати супутній природний газ з діючих нафтових свердловин, перетворюючи відходи на надійне, не мережеве джерело енергії. Початок діяльності у США зміцнює наші позиції як нового гравця у світовій індустрії видобутку цифрових активів», – розповідає Сергій Тронь.

На даний момент ведмежий тренд на ринку у розпалі, тобто, ринок низький після нещодавнього падіння криптовалюти. Проте Сергій Тронь не бачить в цьому нічого критичного та екстраординарного: це нормальний ринковий процес. Інвестор зазначає, що такі періоди є традиційним часом для злиття та поглинання. Адже ведмежі ринки відкривають можливості для сильних майнерів, які можуть ще більше розширити свій вплив та можливості.

«Ринок, що падає, створив певні проблеми для майнерів, які використовували позикові кошти на вершині ринку. Проте цей сектор був тут раніше, і добре капіталізовані та ефективні майнери впораються. І поточний ведмежий тренд дасть таким компаніям найбільше можливостей для злиття і поглинання. Адже це буде додатковий сигнал для інвесторів, що ці компанії зможуть вижити за екстремальних ринкових умов», - впевнений Сергій Тронь.

Не кажи «криза», кажи «нові можливості», зазначає інвестор. На думку Сергія Тронь, спад ринку допоміг очистити галузь від найменш ефективних майнерів. Натомість потужні найбільші гравці – навпаки – отримали змогу збільшити свою частку ринку. У них достатньо сильні позиції, щоб пережити складний період і дочекатися чергового циклічного стрибка цін на криптовалюту та прибутковість майнінгу.

Сергій Тронь знає, про що говорить – за декілька років українець став однією з найпомітніших фігур криптоіндустрії. Нещодавно бізнесмен отримав право на випуск журналу Bitcoin Magazine, найбільш авторитетного галузевого видання. Тронь має намір розвивати франшизу Bitcoin Magazine не лише на території України, але й Казахстану та низки східноєвропейських країн – усього 11 держав. За приблизними підрахунками, він може охопити аудиторію у 240 млн осіб.

«Швидкий розвиток ринку біткоїна неможливий без сучасного медіа нового формату, що забезпечує читачів якісним галузевим контентом. Виводячи Bitcoin Magazine на перспективні ринки України, Східної Європи та країн СНД, ми готуємося не лише надавати ексклюзивну інформацію про біткоїни, а й брати участь у формуванні згуртованої спільноти професіоналів і фанатів криптогалузі. Київське бюро Bitcoin Magazine стане ефективним майданчиком для спеціалізованих дискусій між учасниками крипторинку, платформою для формування попиту на біткоїн та джерелом ініціатив щодо подальшого розвитку біткоїна у країнах, які охоплює наша франшиза», — вважає Сергій Тронь.

Говорячи про тренди і перспективи, інвестор нагадує, що Україна знаходиться на 4-му місці серед країн світу у рейтингу використання криптоактивів Chainalysis. Потенціал України – величезний, зазначає Сергій Тронь. Важливим кроком стало прийняття галузевого закону у лютому цього року, напередодні російського вторгнення.

Інвестор зазначив, що наразі через війну процеси розвитку регуляторних механізмів пригальмовані, втім, після перемоги, впевнений Сергій Тронь, криптоіндустрія в Україні зможе розвиватися швидко та динамічно, учасники ринку та інвестори отримають правовий захист та можливість приймати рішення на основі відкритих консультацій з державними органами та громадянським суспільством, запрацює прозорий механізм інвестування в криптовалюту.

У планах підприємця – відновлення роботи центрів обробки даних в Україні та інвестиції у нові українські проекти. В цілому ж, вважає інвестор, попри те, що ринок криптовалют впав і з початку 2022 року втратив понад $1 трлн капіталізації, провідні інвестори переконані, що це падіння перед великим стрибком, і незабаром курс біткоїну може перевищити існуючі максимуми.

Новини партнерів

Читайте також

Потрібен економічний шок: скільки ще Росія зможе фінансувати війну

Проблеми в економіці не позбавлять Росію можливості фінансувати війну, зупинити агресора може економічний шок

В Україні обвал цін на продукти: чому люди цього не відчувають

Ціни на продукти харчування в Україні в 2024 році мають здивувати українців - проте багато залежатиме від політичних рішень