Лайм

День залізничника і День Повітряних сил Збройних сил України: який свято 4 серпня

Які свята відзначають 4 серпня

4 серпня 2019 року відзначаються відразу кілька цікавих свят. На цю дату випадають іменини Марії та декількох інших. Щоб наші читачі були в курсі всіх важливих подій цього дня, "Апостроф.Лайм" зібрав всі найбільш значущі свята і інформацію про них у цьому матеріалі.

День залізничника

4 серпня відзначається професійне свято всіх працівників залізниці. Щороку дата святкування зміщується, адже вона встановлена на першу неділю серпня.

Традиційно в цей день проводять різні заходи, як розважальні, так і освітні. Наприклад, влаштовують фестивалі, фотовиставки, екскурсії та кінопокази. Вручають премії і нагороджують кращих працівників залізниць, влаштовують професійні форуми і проводять лекції.

День Повітряних сил Збройних сил України

День Повітряних сил Збройних сил України відзначається щорічно в першу неділю серпня за наказом президента нашої країни. Свято встановили 27 червня 2007 року, з огляду на важливе значення ВВС в забезпеченні обороноздатності держави.

Повітряні Сили України включають такі види авіації: бомбардувальна, штурмова, винищувальна, розвідувальна, транспортна. Тому в цей святковий день, 4 серпня, прийнято вітати працівників усіх цих галузей.

Свято є офіційним, але додаткового вихідного в його честь українці не отримують. Однак, нерідко на честь цієї дати проводяться різні заходи.

Народилися в цей день

Луї Армстронг, видатний американський джазовий музикант, лідер джаз-бендів, композитор, Клаус Шульце, німецький композитор і музикант, один з основоположників електронної музики, Біллі Боб Торнтон, актор, Барак Обама, 44-й президент США.

Іменини

Марія, Олексій, Михайло.

Читайте також гороскоп на серпень 2019 року для всіх знаків зодіаку.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Лайм, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймLifestyle
Теги: свято

Читайте також

Як правильно готувати класичну окрошку на сметані: простий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати смачну окрошку на сметані та воді, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати близьких

Екстремальна довжина і підвороти: головні тренди в джинсах, на які варто звернути увагу

Які моделі та кольори джинсів приглянути на весну та літо, а також із чим їх поєднувати, щоб виглядати стильно та виділятися з натовпу

Що можна і чого не слід садити після картоплі: поради для городників-початківців

Які овочеві культури, а також ягоди не можна висаджувати на грядці, де в минулому році було зібрано врожай картоплі, а які можна