Лайм

Як закрити асорті з овочів: простий рецепт салату на зиму

Вам знадобляться найпростіші інгредієнти та мінімум часу

Популярність різних салатів у якості заготовок на зиму можна пояснити доволі просто: в холодні сезони вони прекрасно замінюють свіжі овочі, довго зберігаються, відмінно підходять до більшості страв, легко закриваються, а процес їх приготування не забирає багато часу. Раніше ми вже говорили про салат з баклажанів, а також кабачки з буряком. Сьогодні розглянемо простий і вітамінний салат з огірками та помідорами.

Ми згадали ще один простий рецепт, для якого також знадобляться найпростіші інгредієнти і мінімум часу. Але в підсумку виходить відмінне доповнення до основних страв - легкий і вітамінний салат з огірками, помідорами, цибулею і капустою з характерним кисло-солодким присмаком. Почнемо з інгредієнтів.

Складові овочевого салату на зиму доволі прості. Наведена тут їх кількість розрахована на дві 500-грамові банки. При бажанні закрити більше огірків з помідорами, розраховуйте інгредієнти відповідно. Отже, нам знадобляться:

  • Свіжі огірки (3-4 шт)
  • Свіжі помідори (2 шт)
  • Ріпчаста цибуля (2 шт)
  • Білокачанна капуста (100 г)
  • Сіль (1 ч. Ложка)
  • Цукор (2 ч. Ложки)
  • Оцет 9% (4 ч. Ложки)

Сам же процес приготування салату буде складатися з шести послідовних кроків. І ось з чого ми почнемо:

Крок 1: Стерилізуємо банки і викладаємо на дно цибулю, яку перед цим наріжемо півкільцями.

Крок 2: Далі ріжемо кружечками огірки та викладаємо другий шар. Третім шаром робимо нарізані кільцями помідорами.

Крок 3: Для наступного шару шаткуємо капусту і викладаємо її на помідори. Останнім шаром ще раз викладаємо нарізані кільцями огірки.

Крок 4: У кожну банку з асорті додаємо сіль, цукор та оцет (не забуваємо, що наведену вище кількість ділимо на дві банки).

Крок 5: Заливаємо банки крутим окропом. Накриваємо з стерилізованими кришками і ставимо банки на дно каструлі, яку теж наповнюємо гарячою водою майже до кришок. Даємо воді закипіти і тримаємо в ній банки з салатом ще 10 хвилин.

Крок 6: Діставши банки з окропу, їх необхідно відразу закрутити, перевернути на кришки і вкрити ковдрою. Так залишити до повного охолодження.

Ось і все, на цьому етапі ваш салат з огірків та помідорів на зиму готовий. Зберігати його краще в темному прохолодному місці, де не буде сонячних променів. А як бонус дивіться корисний відеорецепт приготування овочевого салату на зиму в домашніх умовах.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Онігірі – рисові трикутнички з начинкою: блогерка показала, як приготувати кулінарну новинку

Як у домашніх умовах зробити рисові трикутники з консервованим лососем під назвою онігірі, щоб урізноманітнити меню своєї сім'ї  

Коли закладати картоплю на пророщування і як це робити: корисні поради городникам

Для чого потрібно закладати картоплю на пророщування, коли це робити, а також у яких умовах та в якій тарі пророщувати бульби

Паска "Три шоколади" за смаком схожа на глазурований сирок: як її приготувати

Як в домашніх умовах приготувати оригінальну сирну паску Три шоколади без випічки, щоб урізноманітнити своє меню на Великдень