Лайм

Медовий Спас і іменини Федора: яке свято 14 серпня

Які свята відзначають 14 серпня

14 серпня 2019 року відзначаються відразу кілька цікавих свят. На цю дату випадають іменини Федіра та декількох інших. Щоб наші читачі були в курсі всіх важливих подій цього дня, "Апостроф.Лайм" зібрав всі найбільш значущі свята і інформацію про них у цьому матеріалі.

Медовий Спас

14 серпня православна церква відзначає Медовий Спас, також відомий як Маковій. Це свято знаменує початок серпневих Спасів - найбільших християнських свят, улюблених в народі. Він встановлений на честь Походження (винесення) чесних древ Животворящого Хреста Господнього і знаменує початок Успенського посту. Щорічно Перший Спас відзначається в середині серпня, а саме - 14 числа. Цей день пов'язаний з багатьма традиціями і прикметами, про які ви повинні знати, щоб провести свято правильно.

Друга назва цього свята, яку також можна часто чути - Маковій. Ця назва пішла в пам'ять про Маккавеїв, семи мучеників, яких згадуються у Старому Завіті. Однак в народі етимологію свята переосмислили і зв'язали з маком, який якраз дозріває до середини серпня. "Апостроф" розповідає, як святкувати Перший (Медовий) Спас і що прийнято в цей день освячувати в храмах.

Народилися в цей день

Сара Брайтман, англійська співачка, Хеллі Беррі, американська кіноактриса і модель, Міла Куніс, американська кіноактриса українського походження.

Іменини

Софія, Олександр, Тимофій, Федір, Дмитро.

Читайте також гороскоп на серпень 2019 року для всіх знаків зодіаку.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Лайм, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймLifestyle
Теги: свято

Читайте також

Який крем має бути в торті "Наполеон": класичний рецепт на молоці

Як у домашніх умовах зробити заварний крем на основі молока, яєць та кукурудзяного крохмалю, яким можна змащувати коржі Наполеона

Стильний хіт 2024 року: який фасон курток став фаворитом серед модниць

Навесні 2024 року справжнім хітом стали куртки бомбери кольору хакі - які фасони актуальні та з чим їх носити

Як позбутися мурах на грядках: народні засоби, які вважають ефективними

Мурахи на городі - як з ними боротися за допомогою народних засобів - способи з борною кислотою, окропом, бензином та інші