Лайм

Як приготувати вдома м'ясні Мітітеї по-молдовськи: детальний рецепт і поради місцевої кухні

Оригінальний рецепт на обід

Мітітеї - це пряні молдавські ковбаски, які прийнято подавати на обід. Ця страва відмінно урізноманітнить ваше меню і приємно здивує і вас, і ваших близьких. А найприємніше, що приготувати цю смакоту простіше простого.

Вам знадобляться такі продукти: яловичина (1 кг), часник (5 зубчиків), сало (300 г), молоко (100 мл), крохмаль (2 ст. л.), сода (1 ч. л.), сіль і перець (за смаком).

Фото: img0.liveinternet.ru

Крок 1: Для початку м'ясо, сало і часник потрібно пропустити через м'ясорубку.

Крок 2: Потім слід додати крохмаль, соду і молоко. Ретельно перемішати, а потім посолити і поперчити. Перемішати ще раз.

Крок 3: Тепер потрібно гарненько відбити фарш. Зробити це дуже просто - потрібно брати із загальної маси невеликі порції і акуратно кидати їх назад в миску. Продовжувати слід до тих пір, поки фарш не стане щільним.

Крок 4: Важливо: Відразу готувати страву не можна, фаршу потрібно обов'язково дати настоятися хоча б кілька годин. Ідеальний варіант - 5 годин в прохолодному місці. Далі потрібно скачати з фаршу невеликі ковбаски і обсмажити їх на сковороді з усіх боків до появи красивої коричневої скоринки.

Крок 5: Подавати ковбаски можна як просто так, так і з будь-яким гострим соусом на ваш смак. Відмінною ідеєю також буде соус з йогурту або кефіру.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні