Мітітеї - це пряні молдавські ковбаски, які прийнято подавати на обід. Ця страва відмінно урізноманітнить ваше меню і приємно здивує і вас, і ваших близьких. А найприємніше, що приготувати цю смакоту простіше простого.
Вам знадобляться такі продукти: яловичина (1 кг), часник (5 зубчиків), сало (300 г), молоко (100 мл), крохмаль (2 ст. л.), сода (1 ч. л.), сіль і перець (за смаком).
Крок 1: Для початку м'ясо, сало і часник потрібно пропустити через м'ясорубку.
Крок 2: Потім слід додати крохмаль, соду і молоко. Ретельно перемішати, а потім посолити і поперчити. Перемішати ще раз.
Крок 3: Тепер потрібно гарненько відбити фарш. Зробити це дуже просто - потрібно брати із загальної маси невеликі порції і акуратно кидати їх назад в миску. Продовжувати слід до тих пір, поки фарш не стане щільним.
Крок 4: Важливо: Відразу готувати страву не можна, фаршу потрібно обов'язково дати настоятися хоча б кілька годин. Ідеальний варіант - 5 годин в прохолодному місці. Далі потрібно скачати з фаршу невеликі ковбаски і обсмажити їх на сковороді з усіх боків до появи красивої коричневої скоринки.
Крок 5: Подавати ковбаски можна як просто так, так і з будь-яким гострим соусом на ваш смак. Відмінною ідеєю також буде соус з йогурту або кефіру.
- Раніше ми розповіли, як приготувати смачні казахські біляші з м'ясом .
- Читайте також про 3 оригінальних ідеї простого і корисного сніданку з яйцями і овочами.
Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.