Лайм

Готуємо вдома пікантну тайську локшину з куркою: детальний рецепт з фото

Блюдо також можна приготувати з морепродуктами і просто з овочами

Локшина по-тайськи останнім часом стала дуже популярною. Вся справа в тому, що ця ситна східна страва готується легко, швидко, а її варіації найрізноманітніші - до її складу можуть входити як морепродукти, так і м'ясо або овочі.

Ми пропонуємо перевірений рецепт приготування рисової локшини з куркою від учасниці другого сезону проекту "Топ-модель по-українськи" Юлії Дихан.

Які інгредієнти необхідні для приготування локшини:

  • рисова локшина - 100 г;
  • куряче філе - 1 шт;
  • морква - 1 шт;
  • цибуля - 1 шт;
  • болгарський перець - 1 шт;
  • соєвий соус;
  • мелений перець;
  • спеції для курки.

Спосіб приготування:

Крок 1: Наріжте куряче філе кубиками і 30 хвилин маринуйте його в соєвому соусі з меленим перцем та спеціями для курки.

Крок 2: Коли філе замаринується, посмажте його на сильному вогні з обох сторін близько 10 хвилин. Потім дайте курці охолонути.

Крок 3: Перець та цибулю наріжте дрібними кубиками, а моркву натріть на великій тертці.

Крок 4: Цибулю посмажте на середньому вогні до золотистого кольору, потім додайте до нього моркву та смажте ще дві хвилини.

Крок 5: Додайте на сковороду перець, посмажте ще дві хвилини, потім додайте до овочів курку. Готуйте ще три хвилини та додайте соєвий соус.

Крок 6: Рисову локшину замочіть у воді на 3-5 хвилин, потім варіть її в киплячій воді без солі на середньому вогні 2-3 хвилини.

Крок 7: Готову локшину промийте холодною водою, додайте її на сковороду до курки та овочів, смажте на сильному вогні 2-3 хвилини.

При подачі можете посипати страву кунжутом, додати скибочку лимона та перо зеленої цибулі. Юлія Дихан та Новий канал бажають вам смачного!

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні