Лайм

Не встигли приготувати паску? Ось найшвидший рецепт до свята

Не варто чекати кілька годин, доки підійде тісто

Досвідчені господині знають, що паски потрібно пекти в Чистий четвер. Але якщо у вас не було часу або натхнення, смачну паску можна приготувати і напередодні свята. theLime підібрав для вас рецепт найшвидшої паски без дріжджів, під час приготування якої не потрібно кілька разів чекати, щоб тісто підходило.

Інгредієнти: кефір 1% (150 г), яйця (3 шт.), рисове борошно (90 г), кукурудзяне борошно (50 г), мед або цукор (30 г), розпушувач (1 ч. л.), цедра апельсина, сік апельсина, родзинки (20 г), курага (20 г), горіхи (20 г), ванілін або ванільний цукор (1 пакетик), білок (для глазурі).

Фото: instagram.com

Приготування:

Апельсин миємо під водою, тремо цедру і видавлюємо сік. Жовтки відділяємо від білків. Змішуємо в мисці жовтки, кефір, сіль, мед (або цукор, або підсолоджувач), ванільний цукор, цедру і сік апельсина.

В іншій мисці просіюємо через сито рисове і кукурудзяне борошно (можна замінити на звичайне). Додаємо розпушувач до просіяного борошна і перемішуємо. Поступово всипаємо борошно в кефірну суміш, перемішуємо, щоб не було грудочок.

Родзинки заливаємо окропом, потім зливаємо його. Курагу і горіхи подрібнюємо ножем. Змішуємо родзинки, курагу і горіхи, пересипаємо борошном або крохмалем, додаємо в тісто.

Білки збиваємо з сіллю і ванільним цукром - до стійких піків. Потім додаємо їх в тісто, все перемішуємо. Заздалегідь розігріваємо духовку приблизно до 180°С.

Розливаємо тісто у форми і ставимо в гарячу духовку приблизно на годину. Для глазурі збиваємо білок з цукром або цукровою пудрою - до тих пір, поки маса не стане густою. Дістаємо паски з духовки і покриваємо їх глазур'ю, а також декоруємо.

Фото: instagram.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Якщо набридли джинси: який вигляд мають наймодніші штани сезону

Які фасони жіночих штанів приглянути на весняний сезон, а також з чим їх поєднувати, щоб виглядати стильно та виділятися з натовпу 

Не кришиться і чудово фіксує декор: рецепт желатинової глазурі для пасок

Як приготувати глазур для пасок з желатином, яка не кришиться при розрізанні - простий рецепт

В які дні Страсного тижня можна пекти паски: церковні та народні традиції

У які Страсного тижня можна займатися випіканням пасок та іншими приготуваннями до свята, а в який день категорично не можна