Лайм

Готуємо домашнє вівсяне печиво з горіхами: ідеальний рецепт до кави

Побалуйте себе та гостей ароматними ласощами

Вихідні - прекрасний час для того, щоб приготувати щось смачненьке разом із дітьми. І якщо ви вже пробували робити пиріжки з вишнею, на цей раз урізноманітніть своє меню апетитним вівсяним печивом із горіхами. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти: борошно (1 склянка), вівсянка або вівсяні пластівці дрібного розміру (1,5-2 склянки), вершкове масло (250 г), яйця (2 шт.), цукор (1 склянка), волоські горіхи (0,5 чашки), сіль (0,25 ч. л.), розпушувач (1 ч. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Заздалегідь виставляємо вершкове масло, щоб воно було кімнатної температури. Потім беремо невелику миску, змішуємо в ній цукор і розтоплене вершкове масло, злегка збиваємо блендером, міксером або вінчиком вручну.

Додаємо в цю суміш спочатку одне яйце, перемішуємо, потім друге і знову перемішуємо. Збиваємо в блендері вівсяні пластівці або вівсянку, а також попередньо очищені горіхи. Додаємо в масляно-цукрову суміш перемелені вівсянку з горіхами.

В окрему миску просіваємо через сито борошно з розпушувачем, перемішуємо, додаємо сіль. Об'єднуємо обидві суміші, ретельно перемішуємо. Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°C.

Застеляємо деко пергаментним папером. Викладаємо на нього за допомогою кондитерського мішка або звичайною ложкою тісто, формуючи печиво. Зазначимо, що між кожним найкраще відступити приблизно 2-2,5 см. Ставимо його в духовку і випікаємо при температурі 180°C близько 15-20 хвилин до готовності.

Витягуємо, даємо охолонути і подаємо до чаю.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни