Добігає кінця другий місяць літа, а це означає, що чимало господинь вже встигли закрити кілька баночок смачного джему або варення. І якщо ви не знаєте, чим урізноманітнити сімейний обід, приготуйте ароматний пиріг з чорничним варенням. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом його приготування.

Інгредієнти: борошно (490 г), цукор (160 г), яйця (2 шт.), вершкове масло (200 г), розпушувач (6 г), ванілін або ванільний цукор (невелика щіпка), варення (450 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Беремо невелику миску і тремо в неї холодне вершкове масло на терці. В іншому посуді з'єднуємо цукор, яйця, розпушувач і ванілін, перемішуємо ретельно вінчиком або міксером. Потім додаємо сюди натерте масло.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Борошно просіваємо через сито, щоб наситити його киснем, і слідом також додаємо в тісто. Може знадобитися трохи менше або трохи більше борошна, ніж зазначено вище. Замішуємо тісто руками, поки воно не перестане липнути до рук.

Ділимо тісто на 2 нерівні частини - велику (2/3) і меншу (1/3). Форму для випічки змащуємо вершковим маслом або застилаємо пергаментним папером.

Присипаємо борошном робочу поверхню і розгортаємо на ній більшу частину тіста в тонкий пласт. За допомогою качалки переносимо його в форму і робимо невеликі бортики. Якщо потрібно - зрізаємо зайве тісто.

Потім викладаємо на нього варення і рівномірно розподіляємо його по всій поверхні. Відкладений шматочок тіста (той, що трохи менше), розгортаємо не сильно тонко і нарізаємо акуратними смужками. Викладаємо їх у вигляді решітки на пиріг поверх варення. Формуємо зі смужок края бортиків.

Розігріваємо духовку до 190°C. Ставимо в гарячу духовку форму і випікаємо близько 30-40 хвилин до утворення скоринки.

Дістаємо, чекаємо, поки пиріг з варенням охолоне, витягуємо його з форми і нарізаємо на порційні шматочки.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.