Для багатьох господинь серпень - найулюбленіший місяць у році, так як у цей час є величезний вибір сезонних овочів. І якщо ви вже пробували робити м'ясні човники з баклажанів у духовці, закрийте на зиму баклажани по-грузинськи. theLime ділиться з вами простим і смачним рецептом.
Інгредієнти: баклажани (2 кг), болгарський перець (8 шт.), перець гострий стручковий (2 шт.), часник (10 зубчиків), цукор (1,5 ст. л.), сіль (1,5 ч. л.), столовий оцет (125 мл), рослинна олія (150 мл).
Приготування:
Всі овочі ретельно промиваємо в чистій проточній воді, потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.
Баклажани нарізаємо середнім кубиком і складаємо у велику миску, засипаємо сіллю і залишаємо в такому вигляді приблизно на 20-30 хвилин.
Болгарський перець очищаємо від насіння, плодоніжки і прожилок. У гострого перцю зрізаємо плодоніжки, а насіння залишаємо - вони додадуть гіркоти і пікантності цій закусці.
Часник очищаємо від лушпиння.
Складаємо болгарський і гострий перець, а також часник у чашу блендера і перебиваємо до стану пюре. Якщо немає блендера, можна використовувати звичайну м'ясорубку.
Після того, як баклажани постояли з сіллю півгодини, додаємо в них трохи холодної води і віджимаємо їх руками.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією і відправляємо на неї порцію баклажанів. Обсмажуємо їх до золотистої скоринки, знімаємо з вогню, потім робимо те ж саме з рештою.
Далі беремо велику каструлю і виливаємо в неї пюре з перців і часнику. Доводимо їх до кипіння, потім висипаємо обсмажені баклажани, додаємо рослинну олію і оцет. Поступово доводимо до смаку, додаючи сіль і цукор. Все перемішуємо і тушкуємо ще близько 15 хвилин.
Тим часом підготуємо банки і кришки. Промиваємо їх у проточній воді з харчовою содою або миючим засобом. Кришки проварюємо в киплячій воді близько 10 хвилин, а банки стерилізуємо будь-яким зручним способом - на паровій бані, в мікрохвильовці або духовці.
Розкладаємо баклажани по-грузинськи в стерильні банки і закриваємо кришками. Перевертаємо догори дном і залишаємо при кімнатній температурі, щільно укутавши пледом або ковдрою, приблизно на добу до повного охолодження.
Для тривалого зберігання переставляємо банки з баклажанами в прохолодне місце.
Пробувати закуску можна буквально через кілька днів після приготування.
- Раніше ми розповіли, як приготувати смачні оладки з баклажанів на сніданок.
- Читайте також на theLime, як закрити салат із баклажанів на зиму.
Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.