31 жовтня у багатьох країнах світу відзначають Хелловін. Цього дня прийнято влаштовувати галасливі вечірки, одягатися в костюми різної нечисті та випрошувати ласощі. І якщо ви вже вирішили спекти гарбузовий пиріг на Хелловін, доповніть ваш солодкий стіл корисним вівсяним печивом. theLime ділиться з вами простим рецептом.
Інгредієнти: вівсяні пластівці дрібного помолу (100 г), вершкове масло (100 г), яйце (1 шт.), цукор (30 г), коричневий цукор (40 г), борошно (70 г), розпушувач (1 ч. л.), кориця (1 ч. л.), сіль (щіпка).
Приготування:
Розігріваємо сковороду з 30 г вершкового масла і висипаємо на неї вівсяні пластівці. Смажимо їх на сильному вогні близько 8-10 хвилин, постійно перемішуючи, доки вони не стануть коричневого відтінку.
Просіюємо через сито борошно з розпушувачем, додаємо до них корицю. Вершкове масло, що залишилося (70 г) розтоплюємо в мікрохвильовій печі.
В іншу миску розбиваємо яйце, додаємо до нього два види цукру та дрібку солі. Збиваємо міксером чи вінчиком до консистенції однорідної пишної маси. Це займе приблизно 1-2 хвилини. Потім вводимо в суміш розтоплене вершкове масло і ретельно перемішуємо.
Слідом змішуємо рідкі та сухі інгредієнти – вийде досить рідке тісто. Висипаємо в нього підсмажені вівсяні пластівці та перемішуємо. Ставимо тісто в холодильник мінімум на 30 хвилин. Можна потримати його в холоді довше – 2-8 годин. Тоді печиво краще підніметься під час випікання.
Розігріваємо духовку до 180°С.
Застилаємо деко для випічки пергаментним папером. Виймаємо тісто із холодильника, викладаємо ложкою невеликі порції, формуючи печиво. Можна скачати руками акуратні кульки, щоб усі солодощі були однаковими. Випікаємо приблизно 20-25 хвилин.
Виймаємо з духовки, перекладаємо на блюдо, щоб печиво трохи охололо, і подаємо до столу.
- Раніше ми розповіли, як приготувати вдома смачне цукрове печиво.
- Читайте також на theLime, як спекти ароматні гарбузові кекси до чаю.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.