В Україні продовжуються військові дії через агресивне вторгнення російських окупантів. У деяких містах та селищах люди зіткнулися з дефіцитом їжі та товарів першої необхідності, тому готують із тих продуктів, які у них є. І якщо у вас залишилася сироватка після приготування домашнього сиру, її можна використовувати для оладок. theLime підібрав для вас найпростіший рецепт.
Інгредієнти: сироватка (220 мл), борошно (260 г), цукор (3 ст. л.), сода (0,5 ч. л.), сіль (за смаком), рослинна олія (для смаження).
Приготування:
Сироватку злегка підігріваємо і додаємо в неї цукор і дрібку солі. Перемішуємо доти, доки цукор не розчиниться.
Борошно просіюємо через сито, а потім додаємо в сироватку. Ретельно перемішуємо тісто, щоб воно було без грудочок і досить густе. Наприкінці додаємо соду і перемішуємо ще раз.
Сковороду ретельно розігріваємо з рослинною олією. За допомогою ложки виливаємо на сковороду трохи тіста, формуючи оладки. Смажимо кілька хвилин до утворення рум'яної скоринки, а потім перевертаємо на інший бік.
Подаємо пишні оладки до столу та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як зробити пісні оладки із квашеної капусти.
- Читайте також на theLime, як приготувати хліб, якщо немає борошна.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.