Лайм

Як приготувати пишні оладки без яєць: простий рецепт на сироватці

Якщо у вас немає, наприклад, дріжджів

В Україні продовжуються військові дії через агресивне вторгнення російських окупантів. У деяких містах та селищах люди зіткнулися з дефіцитом їжі та товарів першої необхідності, тому готують із тих продуктів, які у них є. І якщо у вас залишилася сироватка після приготування домашнього сиру, її можна використовувати для оладок. theLime підібрав для вас найпростіший рецепт.

Інгредієнти: сироватка (220 мл), борошно (260 г), цукор (3 ст. л.), сода (0,5 ч. л.), сіль (за смаком), рослинна олія (для смаження).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Сироватку злегка підігріваємо і додаємо в неї цукор і дрібку солі. Перемішуємо доти, доки цукор не розчиниться.

Борошно просіюємо через сито, а потім додаємо в сироватку. Ретельно перемішуємо тісто, щоб воно було без грудочок і досить густе. Наприкінці додаємо соду і перемішуємо ще раз.

Сковороду ретельно розігріваємо з рослинною олією. За допомогою ложки виливаємо на сковороду трохи тіста, формуючи оладки. Смажимо кілька хвилин до утворення рум'яної скоринки, а потім перевертаємо на інший бік.

Подаємо пишні оладки до столу та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни