Ягідні напої - джерело вітамінів, необхідних кожному організму, особливо дитячому. Одним із таких є кисіль. Його готують із молока, фруктів або ягід з додаванням крохмалю. Через відсутність свіжих ягід можна використовувати заморожені, смак від цього не зміниться.
Інгредієнти: будь-які ягоди (малина, вишня, чорна смородина тощо), цукор (4-5 ст.л.), крохмаль (2-3 ст.л.), вода (1,5 л).
Приготування:
Ягоди дістаньте з морозилки та викладіть у каструлю. Залийте водою, поставте на вогонь та доведіть до кипіння. Потім візьміть товкачку і помніть ягоди. Має вийти компот із м'якоттю насиченого кольору. Процідіть через сито і вилийте назад у каструлю.
Цукор з'єднайте з крохмалем та додайте трішки води. Добре перемішайте до однорідного стану. Тонким струмком влийте цю суміш в компот, безперервно помішуючи доведіть до кипіння. Все, ягідний кисіль готовий. Остудіть, розлийте по склянках або кухлях, прикрасьте цілими ягодами або листочками м'яти та подавайте.
- Раніше ми розповідали, як приготувати гарячий шоколад із какао-порошку.
- Читайте також на theLime, коли і як збирати березовий сік: корисні поради та підказки.