Лайм

Як зварити кисіль із заморожених ягід: простий рецепт із крохмалем

Корисний та ароматний напій для всієї родини

Ягідні напої - джерело вітамінів, необхідних кожному організму, особливо дитячому. Одним із таких є кисіль. Його готують із молока, фруктів або ягід з додаванням крохмалю. Через відсутність свіжих ягід можна використовувати заморожені, смак від цього не зміниться.

Інгредієнти: будь-які ягоди (малина, вишня, чорна смородина тощо), цукор (4-5 ст.л.), крохмаль (2-3 ст.л.), вода (1,5 л).

Фото: Pixabay

Приготування:

Ягоди дістаньте з морозилки та викладіть у каструлю. Залийте водою, поставте на вогонь та доведіть до кипіння. Потім візьміть товкачку і помніть ягоди. Має вийти компот із м'якоттю насиченого кольору. Процідіть через сито і вилийте назад у каструлю.

Цукор з'єднайте з крохмалем та додайте трішки води. Добре перемішайте до однорідного стану. Тонким струмком влийте цю суміш в компот, безперервно помішуючи доведіть до кипіння. Все, ягідний кисіль готовий. Остудіть, розлийте по склянках або кухлях, прикрасьте цілими ягодами або листочками м'яти та подавайте.

Фото: Pinterest

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни