Господині, для яких приготування страв – це не просто рутина, а хобі, часто експериментують як із українською кухнею, так і з іншими. І якщо ви вже балували свою сім'ю грузинською ачмою, цього разу зробіть чахохбілі з курки. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.
Інгредієнти: курячі гомілки, стегенця (700 г), цибуля (2 шт.), помідори (3 шт.), болгарський перець (1 шт.), вершкове масло (1 ст. л.), хмелі-сунелі (1 ст. л.), часник (2 зубчики), гострий мелений перець, сіль, зелень.
Приготування:
Для приготування чахохбілі необхідно взяти курячі гомілки, стегенця. Промиваємо їх під проточною водою. Від гомілки відрізаємо суглоби, стегна розрізаємо навпіл.
Цибулю очищаємо, споліскуємо у воді, нарізаємо півкільцями.
Розігріваємо сковороду з вершковим маслом, викладаємо на неї цибулю і смажимо на слабкому вогні до прозорості.
Помідори промиваємо під проточною водою, робимо на них надрізи хрест-навхрест, обдаємо окропом і знімаємо шкірку. Очищені помідори нарізаємо кубиком.
Болгарський перець споліскуємо у воді, вирізаємо насіннєву коробку та білі прожилки. Нарізаємо його досить дрібно.
Зелень промиваємо, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім дрібно рубаємо її ножем. Часник очищаємо та подрібнюємо ножем або пропускаємо через прес.
Беремо іншу сковороду, розігріваємо її та викладаємо на неї шматочки курки. Обсмажуємо їх без олії приблизно по 1 хвилині з кожного боку. Потім додаємо в сковороду нарізані томати, болгарський перець та обсмажену цибулю. Солимо і перчимо за смаком, перемішуємо і залишаємо тушкувати на слабкому вогні приблизно 40-45 хвилин. Наприкінці додаємо подрібнену зелень і часник, смажимо все разом 5 хвилин і знімаємо з вогню.
Подаємо апетитне чахохбілі з куркою до столу та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати чанахі з м'ясом та квасолею.
- Читайте також на theLime, як зварити ароматну солянку по-грузинськи.