Лайм

Як приготувати ситний печінковий торт із сиром: простий рецепт

Урізноманітніть своє меню на дозвіллі

Чимало господинь стикаються з тим, що члени їхньої родини, а особливо діти, не полюбляють страви з печінки. Однак існує безліч способів приготувати цей інгредієнт так, щоб було смачно. І якщо ви вже робили рублені печінкові млинці, цього разу побалуйте своїх близьких ситним печінковим тортом із сиром. theLime ділиться простим рецептом його приготування.

Інгредієнти для печінкових млинців: куряча печінка (500 г), цибуля (1 шт.), борошно (2 ст. л.), яйце (1 шт.), рослинна олія (1 ст. л.), сіль, перець, сухий часник (щіпка).

Інгредієнти для начинки: сметана 20% жирності (3 ст. л.), майонез (1 ст. л.), кріп (1 ч. л.), твердий сир (2 ст. л.), яйця (2 шт.) .

Фото: pinterest.com

Приготування:

Курячу печінку ретельно промиваємо у проточній воді, очищаємо від жовчних проток та плівок. Цибулю очищаємо, споліскуємо у воді, а потім пропускаємо її та печінку через м'ясорубку.

У печінкову масу просіюємо через сито борошно, солимо і перчимо за смаком, додаємо щіпку сухого часнику. Перемішуємо, вбиваємо яйце, вливаємо олію.

Розігріваємо сковороду з вершковим маслом або рослинною олією. Наливаємо трохи печінкового тіста і рівномірно розподіляємо по всій поверхні сковороди, щоб млинець вийшов тонким. Чекаємо, поки він схопиться і підрум'яниться, потім перевертаємо його на інший бік. Смажимо ще 1-2 хвилини та знімаємо зі сковороди, перекладаємо на тарілку. Проробляємо те саме з рештою тіста.

Кріп або будь-яку іншу зелень за смаком промиваємо в проточній воді, дрібно нарізаємо ножем.

Яйця заливаємо водою та ставимо на плиту, варимо приблизно 10 хвилин після закипання води. Потім чекаємо, поки вони охолонуть. Чистимо і нарізаємо дрібним кубиком. В інший посуд тремо на тертці сир.

Для крему змішуємо в невеликій мисці сметану, майонез, зелень та яйця.

Починаємо збирати торт: кожен печінковий млинець змащуємо кремом, передостанній посипаємо натертим сиром, а останній - нарізаними яйцями. Накриваємо харчовою плівкою і відправляємо хоча б на одну годину в холодильник.

Подаємо апетитний печінковий торт на стіл, порізавши на порційні шматочки.

Фото: instagram.com/ksushop_che

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Баклажани по-корейськи: ця пікантна закуска не залишить нікого байдужим

Приготуйте баклажани по-корейськи - пікантний смак цій закусці додає цікавий соус

Як випрати кросівки в пральній машині: корисні поради

Експерти розповіли, як випрати кросівки в пральній машині і дали корисні поради

Шарлотка з білого хліба для суперлінивих - так просто ще не було

Шарлотка з білого хліба - це простий рецепт випічки, для якого не потрібне тісто