Лайм

Справжній закарпатський бограч вдома: смакуватиме, як в Карпатах

У перекладі бограч означає "страва, приготована в казані"

Бограч - це угорська національна перша страва, але він вже давно став невіддільною частиною закарпатської кухні. Мабуть, кожна людина, яка побувала на Закарпатті, куштувала цю страву, і навіть спробувавши раз, цей смак запам'ятається надовго.

Як запевняють автори Youtube-каналу "Готуємо смачно", відтворити автентичний смак закарпатського бограча можна і вдома, для цього знадобиться лише набір потрібних продуктів.

Читайте також: Як приготувати ситний банош із сиром та грибами: простий рецепт.

У перекладі бограч означає "страва, приготована в казані", його готували пастухи в польових умовах з різних видів м'яса, які були під рукою. Звісно, найкраще готувати бограч на багатті, а найбільш традиційним для класичного рецепта є яловичина. Однак відтворити смак страви можна і вдома, на власній кухні. Головне - дотримуватися рецепту.

"Цим рецептом зі мною поділилася мешканка Берегового, яка готує бограч вдома тільки так. Він смачний, ароматний і наваристий, а ще його просто готувати", - додала авторка відео.

Інгредієнти:

  • свинячі ребра - 800 г
  • грудинка напівкопчена - 300 г
  • ковбаски мисливські - 150 г
  • картопля - 800 г
  • цибуля - 100 г
  • морква - 100 г
  • перець болгарський - 150 г
  • помідори - 200 г
  • часник - 2 зубчики
  • паприка - 2 ст.л
  • угорська приправа - 1 ст.л
  • сіль
  • лавровий лист.

Читайте також: Як приготувати борщ із томатним соком: простий рецепт без м'яса.

Як приготувати бограч в домашніх умовах

Грудинку нарізати кубиками і обсмажити в гарно розігрітому казанку.

Поки смажиться сало, нарізаємо кубиками цибулю і натираємо на тертці моркву. Овочі відправляємо до сала і смажимо до готовності, а потім додаємо до них 2 столові ложки паприки і гарно все перемішуємо.

Свинячі ребра відправляємо в казан до овочів і тушкуємо на невеликому вогні 30 хвилин.

Поки м'ясо тушкується, картоплю, помідори і болгарський перець нарізаємо кубиками. Додаємо все в казан і заливаємо кип'яченою водою. Тушкуємо страву на невеликому вогні до готовності картоплі.

За 10 хвилин до закінчення приготування додаємо в бограч нарізані кружальцями мисливські ковбаски, дрібно нарізаний часник, лавровий лист, сіль і угорську приправу, до якої входять гострий перець, паприка і сіль.

Цікаві новини для вас:

  1. Дмитро Кулеба розкрив секрет рецепту правильного гуцульського баноша.
  2. 20 хвилин – і аромат Італії на вашій кухні: як приготувати смачну фокаччу на сковороді.
  3. Лиганці – це карпатські вареники без борошна: як приготувати смачну українську страву.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні