Арахісова паста у нас, зазвичай, асоціюється з американськими фільмами та приготуванням тостів на сніданок. І це не дивно, адже культура вживання арахісової пасти прийшла до нас саме звідти. І вона точно заслуговує уваги, адже цей смаколик смачний, корисний, добре насичує та має солодкий смак, легко заміняючи шкідливі солодощі.
Фудблогерка Катерина Пєскова у своєму Instagram розповіла, як зробити арахісову пасту вдома і розкрила секрети її приготування.
Читайте також: Гарбузовий кекс від Лілії Цвіт - рецепт "найосіннішої" випічки.
Арахісова паста - це продукт з високим вмістом білків, вітамінів, ненасичених жирів та клітковини.
"Домашня арахісова паста не має шкідливих добавок, і тому стане чудовим додатком до збалансованого харчування (в помірній кількості)", - розповіла Катерина.
Вона назвала власні секрети приготування, які забезпечать домашній арахісовій пасті найвищу якість.
Найперше правило - горіх має бути смаженим, тільки так можна отримати яскравий смак.
"Теплий горіх насипаємо в комбайн та перебиваємо до необхідної текстури. Для спрощення процесу, додайте соняшникову або виноградну олію", - радить фудблогерка.
За її словами, арахісову пасту можна використовувати в кремах, мусах, звичайних та збитих кремах-ганашах. Також вона може бути окремим перекусом або заправкою в салати.
"Терміни зберігання при кімнатній температурі в закритому боксі — від 1 до 3 місяців залежно від вологості приміщення", - додала Пєскова.
Читайте також: Сезон глінтвейну: як приготувати смачний "осінній суп" вдома.
Як приготувати арахісову пасту вдома
1. Арахіс підсмажуємо на сухій пательні або у духовці до золотавості та появи характерного запаху.
2. Перекладаємо горіхи у чашу блендера чи комбайна та подрібнюємо до однорідної маси.
3. Структуру пасти можна регулювати, додаючи соняшникову чи виноградну олію.
4. Зберігаємо арахісову пасту при кімнатній температурі в закритому боксі — від 1 до 3 місяців залежно від вологості приміщення.
- Раніше ми розповіли, як приготувати смачне гарбузове лате як в Starbucks.
- Читайте також на theLime, як приготувати яблучний хлібчик, що складається лише з начинки.