Лайм

Як приготувати арахісову пасту вдома - головні секрети

Суперфуд може зберігатися до 3 місяців (якщо не з'їсти раніше)

Арахісова паста у нас, зазвичай, асоціюється з американськими фільмами та приготуванням тостів на сніданок. І це не дивно, адже культура вживання арахісової пасти прийшла до нас саме звідти. І вона точно заслуговує уваги, адже цей смаколик смачний, корисний, добре насичує та має солодкий смак, легко заміняючи шкідливі солодощі.

Фудблогерка Катерина Пєскова у своєму Instagram розповіла, як зробити арахісову пасту вдома і розкрила секрети її приготування.

Читайте також: Гарбузовий кекс від Лілії Цвіт - рецепт "найосіннішої" випічки.

Арахісова паста - це продукт з високим вмістом білків, вітамінів, ненасичених жирів та клітковини.

"Домашня арахісова паста не має шкідливих добавок, і тому стане чудовим додатком до збалансованого харчування (в помірній кількості)", - розповіла Катерина.

Вона назвала власні секрети приготування, які забезпечать домашній арахісовій пасті найвищу якість.

Найперше правило - горіх має бути смаженим, тільки так можна отримати яскравий смак.

"Теплий горіх насипаємо в комбайн та перебиваємо до необхідної текстури. Для спрощення процесу, додайте соняшникову або виноградну олію", - радить фудблогерка.

За її словами, арахісову пасту можна використовувати в кремах, мусах, звичайних та збитих кремах-ганашах. Також вона може бути окремим перекусом або заправкою в салати.

"Терміни зберігання при кімнатній температурі в закритому боксі — від 1 до 3 місяців залежно від вологості приміщення", - додала Пєскова.

Читайте також: Сезон глінтвейну: як приготувати смачний "осінній суп" вдома.

Як приготувати арахісову пасту вдома

1. Арахіс підсмажуємо на сухій пательні або у духовці до золотавості та появи характерного запаху.

2. Перекладаємо горіхи у чашу блендера чи комбайна та подрібнюємо до однорідної маси.

3. Структуру пасти можна регулювати, додаючи соняшникову чи виноградну олію.

4. Зберігаємо арахісову пасту при кімнатній температурі в закритому боксі — від 1 до 3 місяців залежно від вологості приміщення.

Цікаві новини для вас:

  1. Польський яблучний пиріг під меренговою "хмаринкою" - рецепт неймовірно ніжної випічки.
  2. Яблучний тарт татен із секретним інгредієнтом - потіште себе смаком Франції.
  3. Проста та швидка випічка до чаю: як приготувати морквяний пиріг із доступних інгредієнтів.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні