Сливи - смачний та соковитий плід з легкою кислинкою, який ідеально вписується в безліч рецептів. Крім спокусливого вигляду, цей фрукт має безліч корисних властивостей.

На сторінці "Українці Сьогодні/Ukrainians Today" у Facebook розповіли, як смачно замаринувати сливи.

Інгредієнти

  • 1 кг слив;
  • 1 л води;
  • два лаврові листи;
  • 500 г цукру;
  • 100 мл оцту (9%);
  • дві-три гвоздики;
  • одна щіпка кориці;
  • 4 ст. л. соку лимона.

Мариновані сливиФото: instagram.com/vkusnoff_recepty/

Приготування

Стиглі сливи добре промити у проточній воді. У каструлі до води додати цукор, оцет, гвоздику, лавровий лист, щіпку меленої кориці та лимонний сік. Все це перемішати та довести до кипіння, прокип'ятити дві-три хвилини.

Читайте також: Царське варення з абрикосів: ідеальний рецепт "сонця взимку".

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Сливи, розкладені по стерилізованих банках, треба залити гарячим маринадом. Наступний крок - накрити кришками, поставити банки у каструлю з водою (на дно не забути постелити цупку тканину), довести до кипіння і стерилізувати протягом десяти хвилин.

Дістати банки та дати охолонути. Згодом злити маринад, повторно закип'ятити та залити сливи.

Повторно стерилізувати протягом десяти хвилин, закрутити банки, перевернути та закутати теплим пледом.

У дописі йдеться про те, що сироп має густу та ароматну консистенцію, а сливи залишаються тугими та дуже смачними. Зберігаються такі закрутки довго.

Додамо, що мариновані сливи дуже корисні для людей, які дбають про здоров'я травлення, серцево-судинної системи, кісток та імунітету завдяки високому вмісту клітковини, калію, вітамінів та мінералів. Вони дуже корисні, якщо потрібно контролювати вагу і загалом покращують настрій.

Раніше ми писали, як приготувати сливову наливку. Для напою слід вибирати стиглі щільні сливи темних сортів – це гарантія насиченого кольору та неповторного смаку.

Цікаві новини для вас: