RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Росія підписала беззаперечну капітуляцію

Реванш ГКЧП повністю відбувся, вважає російський журналіст

Реванш ГКЧП повністю відбувся, вважає російський журналіст Можна констатувати, що реванш ДКНС в Росії все ж таки відбувся Фото: EPA/UPG

У п'ятницю, 19 серпня, виповнилося 25 років з дня початку путчу, організованого в Москві так званим Державним комітетом з надзвичайного стану (ДКНС). До складу комітету, який повинен був зупинити розпад СРСР, увійшли керівники силових структур - армії та КДБ, а очолив її віце-президент СРСР Геннадій Янаєв. Через три дні путчисти були зупинені, що стало початком розпаду Радянського Союзу. Через чверть століття після цих подій "комітетники" в Росії практично взяли реванш, вважає російський журналіст і блогер Олександр Сотник.

Через чверть століття після поразки ГКЧП можна констатувати: нинішня Росія підписала беззаперечний "Акт про капітуляцію" перед повзучим переворотом "комітетників". Спецслужби не тільки захопили владу, а й впевнено її утримують, не збираючись нікуди йти. Та й народ у Росії знищений. Це – не народ, а збіговисько боягузливих рабів, які бояться власної тіні та страхаються якихось "чорних воронків" і "беріївських підвалів". Треба зазначити, що Луб'янка із задоволенням підігріває ці страхи, переганяючи їх до клітинного рівня.

25 років тому мене не було в Москві. Я був у невеликому місті Вязьма, що в Смоленській області. Це в 240 кілометрах від Москви. Приїхав у гості до батьків і раптом вранці по телевізору побачив шокуючу новину із заявою якогось дивного ГКЧП, після чого розпочалася трансляція "Лебединого озера". Пам'ятаю, як ми з друзями слухали "Ехо Москви", як бігали на пошту отримувати з Москви факс з наказами Єльцина, ксерокопіювали їх і розклеювали як листівки по всьому місту. Вже тоді я дивувався індиферентності місцевого населення. Йому було все одно, що відбувається в Москві. Власне, навіть розвал СРСР, що послідував за путчем, люди сприйняли без емоцій. Їх хвилювало лише відсутність ковбаси в магазинах.

Тепер, коли реванш ГКЧП повністю відбувся, можна констатувати: населення Росії заслуговує на ту владу, яку має. Воно повністю відповідає духу і смороду спецвождя і його оточення. І коли вдарить новий дефолт – просто в силу неминучості, бо управлінці зі спецзлодіїв – ніякі, – ця безмовна маса заплатить за все. Адже це вона стерпіла вибухи будинків у 1999-му, брехню Путіна про загибель підводного човна "Курськ", вона пробачила йому "Норд-Ост" і Беслан, вона кричала "мочи гризунів і укропів", вона підтримувала офіційну брехню про збитий MH-17 і раділа путінським "тренуванням" у Сирії... Платити по рахунках все одно доведеться. В тому числі і за радісно "віджатий" Крим, і за "Новоросію"...

Коли на мешканців гітлерівського Берліна падали бомби, ніхто їм не співчував. Це не означає, що хтось буде "бомбити Москву". Та й навіщо її бомбити, якщо спецлебеді вже прилетіли і громлять країну всім своїм "Озером"? Вони не залишать і каменя на камені. І як не шкода, але це буде справедливою відплатою за інфантилізм, угодовство і тваринний страх кожного росіянина перед відповідальністю за скоєне.

Читайте також

Пошук "Патріотів": що НАТО пообіцяв Україні

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба приїхав в НАТО попросити ЗРК Patriot, що йому відповіли

Примара Трампа: як НАТО намагається допомогти Україні

На зустрічі глав МЗС країн — членів НАТО питання України — головне на порядку денному

Концтабір на окупованих територіях, що означатимуть для України вибори Путіна

Путін фальсифікував результати виборів 2024 року, щоб показати підтримку, зокрема й на окупованих територіях України