RU  UA  EN

Понеділок, 14 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.60
НБУ:USD  40.85
Політика
Погляд

Юрій Касьянов: Дехто наївно думає, що оновлення в Україні можуть бути реалізовані тільки в разі зупинки війни

Київ Image by Andrzej from Pixabay

Деякі шановні мною українські політики і громадські діячі наївно думають, що такі необхідні Україні оновлення та модернізація можуть бути реалізовані тільки в разі зупинки війни. Мовляв, давайте зупинимо війну (майже на будь-яких умовах), проведемо вибори, і заживемо щасливо - вступимо в ЄС, може, навіть у НАТО, займемося відновленням зруйнованого, модернізацією економіки і посиленням армії.

Смішно. Болотна імперія має на нас інші плани. Умови «миру» дорівнюватимуть умовам капітуляції - армію скоротять до поліцейських формувань, заборонять НАТО, обмежать ЄС, а ще примусять виплачувати контрибуцію агресору, допоки він не захоче остаточно нас проковтнути. І з чого ви взяли, що ймовірні вибори - президента і парламенту - приведуть до влади кращих людей?.. В історії України ще жодного разу такого не було - щоразу перемагають непомірні амбіції, жахлива жадібність, нахабна брехня. І немає ніяких підстав припускати, що після війни буде інакше, хоча б тому, що значна частина пасіонаріїв уже лежить у могилах.

Наївно так само думати, що західні союзники зацікавлені лише у стовідсотковій демократії в Україні. Колись, ще 1939 року американський президент Франклін Рузвельт так охарактеризував нікарагуанського диктатора у відповідь на звинувачення в порушенні прав людини в цій маленькій латиноамериканській країні: «Сомоса, можливо, і сучий син, але це наш сучий син". І все тому, що Анастасіо Сомоса Гарсія був крайнім антикомуністом, і це відповідало інтересам США.

Радянський Союз підтримував навіть абсолютно людожерські режими, якщо тільки вони називалися антиамериканськими. Американці, своєю чергою, створили і підтримували авторитарний режим Південної Кореї, воювали за хунту Південного В'єтнаму, за псевдосвітський режим в Афганістані.

У 1954 році Сполучені Штати уклали союзницький договір із Тайванем, зобов'язавшись захищати острів у разі нападу Китаю. Між іншим, жодної демократії, свободи слова, вільних виборів там тоді не було. У лютому 1947 року, після початку масового повстання, на Тайвані було запроваджено воєнний стан, який було скасовано тільки 1987 року. Найдовший воєнний стан в історії, заборона будь-якого інакомислення - і це не завадило США всебічно підтримувати острівну диктатуру.

До речі, під час придушення повстання на Тайвані 1947 року ескадронами смерті було страчено за різними оцінками від 3 до 30 тис. осіб. Людей хапали на вулицях, часто тільки тому, що вони були студентами (студенти були активними учасниками антиурядових виступів), зв'язували, кидали на дорогу і вбивали пострілами в голову.

Не будьте наївним, життя багатогранне.

Джерело: t.me/kasjanovcom

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика

Читайте також