RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Кремль буде виглядати по-дурному: як Трамп вирішив віддати Путіну борги

Бутафорська спроба Кремля використовувати факт передачі інформації буде виглядати нерозумно

Бутафорська спроба Кремля використовувати факт передачі інформації буде виглядати нерозумно Фото: EPA/UPG

Скандал навколо "зливу" президентом США Дональдом Трампом секретної інформації главі МЗС РФ Сергію Лаврову та сама інформація про те, що ІДІЛ збирається здійснити теракт на борту пасажирського літака за допомогою бомби, вбудованої в ноутбук, може серйозно нашкодити відносинам США та Ізраїлю. Як у світі відреагують на спроби Росії використати інформацію у власних інтересах, "Апострофу" розповів російський фінансист і блогер Слава Рабинович.

Трамп, можливо, не дуже годиться як президент США. Як спочатку припускали багато людей і остерігалися цього. Мені здається, що Трамп думав про борги, які він, можливо, повинен віддавати Путіну, і сподівався їх компенсувати, передавши якусь інформацію, яка в заголовках виглядає як боротьба з тероризмом.

Якщо йдеться про те, що очікується терористичний акт з підривом літака за допомогою ноутбука, саме літака, то очевидно, що на рейсах, які летять в США, в тому числі з Росії, знаходяться американські громадяни. Тому такий обмін інформацією відповідає національним інтересам США. Таким чином, Трамп міг уникнути скандалів і звинувачень в підіграванні Путіну. Адже міжнародна боротьба з тероризмом – нормальна підстава для передачі інформації.

Тепер американські спецслужби разом з Конгресом, Сенатом та ізраїльськими спецслужбами (агент яких в ІДІЛ і повідомив США інформацію щодо планів терористів, яку передали росіянам, - "Апостроф") повинні з'ясувати, чи є вчинок Трампа правомірним. Якщо поставлені під загрозу життя і безпека ізраїльських агентів, то це є серйозним міжнародним скандалом у зв'язку з можливими грубими порушеннями принципів як окремої, так і спільної роботи спецслужб США та Ізраїлю. Під час найближчого візиту Трампа до Ізраїлю (22 травня, - "Апостроф") буде багато обговорень з цього приводу. Якщо ж скандал буде розгоратися далі, то складно уявити, чим це все може закінчитися.

Бутафорська спроба Кремля використовувати факт передачі інформації як початок серйозної кооперації між США і Росією по серйозних темах буде виглядати нерозумно. Ті, хто займається кремлівським піаром, престарілі імбіцили мають мізки гібридного типу - це якесь з'єднання КДБшників, що вчилися у Вищій школі КДБ в 1977 році, і підлітків-гопників з ленінградського підворіття кінця 60-х. Вони зовсім не уявляють, як влаштований світ. Будь-який поворот їхньої геніальної думки виглядає не як фарс, над яким можна сміятися, а як неймовірна дурість. Але вони, ймовірно, про це не здогадуються. Будь-яка спроба використовувати в своїх піарних цілях інформацію, яку повідомив Лаврову Трамп, буде виглядати нерозумно. Що б вони не сказали - нормальні люди викидають їх слова у відро для сміття.

Читайте також

Новий закон про мобілізацію: що зміниться для українців

Після кількох місяців дискусій Верховна Рада таки ухвалила багатостраждальний закон

У Верховній Раді склалася прикра ситуація навколо законопроекту про мобілізацію – нардеп Ірина Фріз

Нардеп Ірина Фріз розповіла про те, як Верховна Рада розглядає законопроект щодо мобілізації

Шило у браслеті: чи зможе скандальний чиновник уникнути покарання

Співробітник СБУ, близький до Офісу президента, навряд чи ризикує догодити за ґрати