RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Спочатку десятки тисяч людей біля ялинки, а потім не продають презервативи - мер Черкас про локдаун

Анатолій Бондаренко вважає, що локдаун ввели не в той час

Анатолій Бондаренко Анатолій Бондаренко Фото: УНІАН

Мер Черкас АНАТОЛІЙ БОНДАРЕНКО переконаний, що локдаун в Україні треба було запроваджувати з 25 грудня. Тоді б не було натовпу біля новорічних ялинок по всіх містах країни. А так влада намагається загравати з громадянами, а сам карантин ні до чого не призведе. Про це Бондаренко розповів в ефірі програми Апостроф Live на Апостроф TV.

- Під час попереднього карантину ви виступали проти його введення в Черкасах. Зараз ваша позиція яка: ви підтримуєте карантин чи ні? Чи у вас немає виходу, тому ви погоджуєтеся?

- У нас є велика кількість вільних ліжок у лікарнях. Щойно мені доповідав директор Департаменту охорони здоров’я. Наші лікарні десь на 50% заповнені хворими.

І ви правильно сказали: а що, в мене є вихід? У мене виходу немає, тому що, на жаль, на виконавчу владу я не маю впливу. Нашу думку, яку ми доносимо та намагаємося доносити, в багатьох випадках вона не чує.

Читайте: Лікарі не бачать сенсу, але нас змусили - мер Тернополя про введення локдауну

- У вас є діалог з урядом? Яким чином він відбувається?

- Скажу так: злагодженого діалогу з урядом я поки не бачу. Це більше монолог. Фактично можна сказати, що ми все надали – прем’єр сказав, що ми зберегли велику кількість робочих місць. Але треба зібрати громадські консультації, щоб люди розуміли, чому вони мають дотримуватися карантину. Ми готові. Я навіть готовий виступати рупором виконавчої влади в цьому плані, якщо це потрібно.

Зрозуміло, що ми мусимо це виконувати, бо поліція штрафує та багато чого іншого. Але ми маємо свою думку на весь цей карантин.

- Озвучте нам її повністю.

- Карантин треба було запроваджувати з 25 грудня, коли у Києві десятки тисяч людей були біля ялинки. Не тисячі, а десятки тисяч людей. От тоді було потрібно запроваджувати карантин, щоб не відбувалося цього.

Я розумію, що влада намагається загравати з громадянами, тому це вирішили зробити якраз після Різдва. Мені здається, що це половинчасті рішення. Абсолютно ні до чого не призведе цей карантин.

- Тобто зараз ви до нього абсолютно скептично ставитеся?

- Я спокійно до цього ставлюся. І люди вже звикли. Однак нічого це не дасть, тим більше захворюваність пішла на спад, тому що велика кількість людей перехворіла безсимптомно і, можливо, це стосується тестування. Ми витратили величезні кошти з бюджету в попередньому році – 105 млн. Зараз, дякувати Богу, декілька мільйонів нам дали на це. Що таке декілька мільйонів для обласного центру? Це зовсім не те, що ми хотіли отримати від держави.

- Яким буде ваш прогноз щодо карантину?

- Мій прогноз такий: поки урядом будуть керувати іноземні корпорації з-за кордону, доти будуть такі карантинні заходи. Можна буде купувати хліб, але не можна купити, вибачте, презервативи.

- Тобто, на вашу думку, це не останній карантин?

- На мою думку, це не останнє безглузде рішення, яке буде в нашій країні.

Читайте також

Запоріжжя залишилося без облради: що відбувається і до чого тут колаборанти

Верховна Рада не розпустила Запорізьку облраду, але відібрала у неї всі повноваження

Якщо не прийде український закон на деокуповану територію, то прийде суд Лінча - екс голова Луганської ВЦА

Сергій Гайдай розповів страшні деталі про життя українців в окупації на Луганщині та вплив виборів Путіна на регіон

Рейтинг міст за абсолютними і відносними показниками допомоги ЗСУ

Опубліковано докладну статистику щодо допомоги Збройним силам та іншим силам оборони місцевою владою