RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Коронавірус буде плавитися: синоптики обіцяють спеку до +35

Прогноз погоди на 10 - 14 червня

Прогноз погоди на 10 - 14 червня "Захист" від жари Фото: Getty Images

В Україну нарешті прийшла не тільки календарне, а й реальне літо з денними температурами повітря вище 30 градусів тепла. Правда, ближче до вихідних стане трохи прохолодніше. Якою буде погода на 10-14 червня, дізнавався "Апостроф".

У середу, 10 червня, на заході очікуються дощі з грозами. На півночі, півдні, сході та в центрі буде сонячно і сухо.

"Найтепліше буде на півдні країни. Удень стовпчики термометрів тут покажуть від 33 до 35 градусів тепла, а вночі температура повітря впаде до +20", - розповіли "Апострофу" в Гідрометцентрі.

У центрі, на півдні та сході буде від 31 до 33 градусів тепла у денний час доби і +17+20 після заходу сонця.

На заході країни стовпчики термометрів не перейдуть 30-градусну межу. Вдень очікується від 24 до 28 градусів з позначкою "плюс" (на Закарпатті 23-25 вище нуля), а вночі від 13 до 16 градусів тепла.

У четвер, 11 червня, температурна картина практично не зміниться. Тільки на сході і півдні денні температури зростуть на 1-2 градуси і становитимуть вже 32-34 градуси тепла.

Читайте: Україна буде однією з найспекотніших в Європі: синоптик заінтригувала прогнозом

Ситуація з опадами також буде стабільна: на заході пройдуть дощі з грозами, а на решті території буде сухо і багато сонця.

У п'ятницю, 12 червня, дощі пройдуть не тільки на заході, але й на півдні. Через опади температура повітря на півдні впаде на пару градусів: від 29 до 31 градусу тепла стовпчики термометрів покажуть удень і близько 17-20 вище нуля буде після заходу сонця.

Аналогічні температури спостерігатимуться на півночі і в центрі, а ось на сході збережеться +32+34 у денний час доби і +17+20 уночі.

На заході все ще буде відносно прохолодно: від 25 до 28 градусів тепла стовпчики термометрів покажуть удень і від 13 до 17 вище нуля уночі.

У суботу, 13 червня, грозові дощі обрушаться на всю територію країни. Правда, характер опадів, за даними синоптиків, обіцяє бути короткочасним.

На півночі, сході і в центрі буде від 28 до 30 градусів тепла, а вночі стовпчики термометрів покажуть від +16 до +19.

У південних і західних регіонах буде трохи прохолодніше: від 25 до 28 градусів тепла вдень і +13+16 уночі на заході та від 16 до 18 тепла у нічний час доби на півдні.

У неділю, 14 червня, температурна картина не зміниться. Ситуація з опадами не зміниться: грозові дощі пройдуть по всій території країни.

Читайте також

У Путіна провал з 9 травня, росіяни шукають нову сакральну дату - нацгвардієць Андрій Отченаш

Нацгвардієць Андрій Отченаш розповів, що відбувається біля Часового Яру та які втрати росіян

Великодня хода: яка погода буде у святкові вихідні

У Великодні вихідні погода в Україні буде помірною - сильна спека спаде, і в багатьох областях пройдуть дощі, місцями грози

Автівки підскочать в ціні? Депутати придумали покращення для українців

Торгівля вживаними автомобілями в Україні через автосалони допоможе спростити процедури, але машини швидше за все подорожчають