RU  UA  EN

Понеділок, 1 липня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Українська "авада кедавра" – маги розповіли про способи досягти успіху і захиститися від негативу

Магію практикують абсолютно всі, просто не замислюються про це

Магію практикують абсолютно всі, просто не замислюються про це Арвен Мереїн та Рунгерд Сів Фото: instagram

Українці – це нація дуже потужних магів, які з часом втратили свою мудрість і частину сили. Зараз ми використовуємо слова із сакральним змістом безконтрольно, тому часто завдаємо шкоди собі та своїм близьким. Але правильне використання словесної магії допоможе подолати смугу невдач і налагодити кар'єру.

Чим небезпечні агресивні пости в мережі, а чим – прокляття на довге і щасливе життя, як відновитися після сварки із шефом і досягти успіху, журналісту "Апострофа" Дмитру Малишку розповіли молоді міські маги АРВЕН МЕРЕЇН та РУНГЕРД СІВ.

- Зараз багато людей стали страждати від депресії, мають проблеми в житті. Чи пов'язано це з тим, що ми вживаємо різні словесні формули, не замислюючись?

- Арвен: Мені здається, це одна із найважливіших причин. Усе починається зі школи. Діти - через те, що вони лиш недавно народилися - мають величезний запас енергії. І якщо дитина когось обматюкає, то ефект буде набагато болючіший. Малюк не розуміє, що робить, але вкладає в слова набагато більше енергії, ніж дорослий. Слова, які ми говоримо, і емоції, які ми відчуваємо, повсякденно впливають на те, що довкола нас відбувається – починаючи від поведінки оточуючих людей, закінчуючи нашими станами. Тож, так і починаються депресії, потім це закріплюється, переходить в трудові колективи, у родини.

- Рунгерд: Додам, що у дітей взагалі не сформована енергетика – вона починає "тверднути", формуватися в підлітковому віці. До того все, що вони скажуть, буде відображатися на їх подальшому житті. Якщо не виправити в тому віці, в якому це ще можливо, наслідки для подальшого життя будуть дуже серйозні.

- Арвен: Наголошу, що ще більше сили мають емоції, з якими слова сказані. Наприклад, можна сказати "ой, щоб ти здох!" у якомусь позитивному ключі – і це ні до чого поганого не призведе. А можна сказати з дикою люттю – і цим зламати "жертві" психіку. Це все дуже тонкі штуки.

- Рунгерд: Усі наші матюки, прокльони – це стародавня первісна магія. Але зараз її використовують косо й криво, в результаті чого вона б'є по здоровому глузду, по підсвідомості – як "жертви", так і людини, яка це промовила. Тож іноді люди можуть просто не підозрювати – що ж вони такого зробили, що у них буквально "знесло дах".

- Тобто, виходить, звичайна людина може завдати іншій шкоди, сказавши "щоб тобі пусто було!"?

- Арвен: Може. Але, на відміну від мага-практика, вона не буде усвідомлювати суть того, що відбувається, і результати своїх дій. На мою думку, магію практикують абсолютно усі, просто не замислюються про це. Щоб тобі пусто було – це побажання пустої долі…

- До речі, говорять, що кожне нецензурне слово може прикликати чорта. Чи справді це так?

- Рунгерд: Якщо людина володіє магічним даром, то на її матюччя, на негатив злітаються різні енергетичні – чи як то кажуть, паранормальні – сутності. Вони хочуть підживитися енергетикою, а деякі – присмоктатися до людини і брати енергію постійно. А якщо дару немає, то цілком ймовірно, що ніхто й не прилетить.

Але треба розуміти, що за прокльони у будь-якому разі буває відплата. Це дрібні болячки, значні захворювання, проблеми у якійсь із життєво важливих сфер. Якщо практикувати це на постійній основі, то може відобразитися на наступних поколіннях.

Арвен: Так справедливість у нашому світі й існує, хоч вона і розтягнута у часі. Людина, яка проклинає всіх направо і наліво, зрештою помре у муках, умовно кажучи. Звісно, у кожного муки свої – у когось важкі хвороби, у когось проблеми з психікою. Але скільки не спостерігав, усі отримували своє.

Фото: Getty images

- В Україні лайка доволі колоритна. Наприклад, кажуть: "А хай тобі сто чортів і сіра свитка". Чи несуть подібні вирази якусь небезпеку?

- Арвен: Знову ж таки – в першу чергу грають роль емоції. У нині начебто кумедних фразах раніше кодувалася певна енергетика. Фраза "аби тобі сто чортів" – це прокляття, яке наводить одержимість. А "сіра свитка" – це побажання того, щоб це не скінчалось і вело лише до негативу. Людина, якій це було сказано, так чи інакше почне втрачати здоровий глузд. Вона або зіп'ється, або збожеволіє, не буде розуміти, що робить, або почне кохатися із усім, що рухається.

Взагалі, українська сільська магія – це дуже древня і потужна річ. Спочатку про неї знали всі, потім – лише старі відьми, віщуни й інші практики. Згодом все це забувалося. Але на підсвідомому рівні пам'ять лишалася.

- Чи можна сказати, що зараз словесна магія змінилася і працює по-іншому?

- Рунгерд: Звісно. Раніше деякі прокльони вимагали великої точності. Наприклад, 30 днів ти встаєш на світанку і проклинаєш якогось сусіда. Зараз це достатньо вимовити один раз.

- Арвен: Те, як працювала магія раніше, можна прочитати у "Кайдашевій сім'ї" Нечуя-Левицького. Зміна специфіки пов'язана в першу чергу з тим, що в селі існувала певна культурна матриця – і певні обряди дозволяли енергії текти потрібним чином. А зараз відбувається те, що філософи називають змішування культурних матриць. Тож зараз все працює хаотично, але є набагато більше можливостей.

До того ж багато хороших коучів, тренерів успіху і так далі – вчать людей словесній магії, хоча самі цього й не усвідомлюють.

- Рунгерд: Раніше люди розуміли, який сенс закладений у слова. А зараз бачать лише "сухий" рецепт того, що треба сказати. А це лише обгортка.

- Наприклад, "хай тобі грець!"

- Арвен: Так. Зараз цю фразу використовують як хочеш, а в українській селянській магії це було найстрашніше прокляття з усіх можливих. Це прокляття на смерть. Більшість людей його взагалі не ризикували вимовляти, бо якщо таке прокляття направити з достатньою силою й енергетикою, то людина помре.

- Тобто це український аналог закляття "авада кедавра!"?

- Арвен: Так. Нинішня лайка походить від українських слов'янських заклинань. Відуни, сільські відьми мають за своїх предків нікого іншого, як древніх волхвів. Але нинішні сільські маги деградували, бо часто не розуміють тонких планів.

- Рунгерд: Додам ще, що коли наші предки працювали на полях, вдома, з дітьми сиділи, вони співали. Пісні теж несли певний сакральний сенс. Це теж було свого роду заклинання. Коли дитина не могла заснути, у дитини кольки в животику – у них не було під вікном аптеки чи магазина, і люди співали колискову – що їм ще лишалося?.. Дитина засинала не тому, що хотілося спати, а тому, що входила у певний транс. І прокидалась більш здоровою.

- Арвен: Взагалі, чесно кажучи, українці – це нація злісних магів. Навіть ті, які взагалі в магію і близько не вірять, мають певні здібності. І це погано. Бо кожне їхнє слово, кожен прокльон б'є, наче кувалдою. Якщо людина, проти якої направлений прокльон, цього не відчуває – це гірше. Негатив осідає в тілі – і вилазить різними болячками. А якщо у "жертви", умовно кажучи, серце поболіло, все через емоції вийшло – це не так страшно.

Фото: Getty images

- А як словесна магія працює в соцмережах?

- Рунгерд: Пости у мережі теж можуть нести елементи магії. При тому такі дописи часто стосуються абсолютно побутових речей. Наприклад, один мій знайомий написав у Facebook про те, що їхав у заповненому потягу, де всі пасажири були без масок і не дотримувалися соціальної дистанції. Він висловився надто емоційно, агресивно, і хоч використовував начебто невинну лайку типу "а щоб вас курка копнула".

Але слід розуміти, що такий пост у мережі – це ціла купа "бомб", яка вибухає кожен раз, коли хтось читає текст. При чому автор поста сам не знає, кому він надсилає свій негатив. У результаті, хто прочитає – на того й вискочить "чортик із табакерки". Тож, краще вже агресувати на когось приватній розмові.

- Зараз серед найбільш важливих суспільних тем – конфлікти на роботі, болючий розрив стосунків. Чи можна за допомогою словесної магії подолати це?

- Арвен: Лагідні слова дійсно можуть допомагати, але лише якщо звучать щиро. У нашій мові вони чомусь зведені до надмірної пестливості. Таке не допомагає, а перетворює людину на розклеєну істоту, яка дивиться на світ через рожеві окуляри. Інша крайність – коли за пестливим словами ховається негативне ставлення. Тоді слова "рибонька", "котик" мають ще гірший вплив, ніж прокляття – це схоже на ментальну отруту. Також допомагати людині треба без відчуття самопожертви. Тоді не будуть формуватися негативні прив'язки до неї.

- Рунгерд: Якщо виник конфлікт із начальником, то можна заспокоювати себе афірмаціями. В "больових точках", на які тисне керівник, почати себе захвалювати.

- Арвен: Головне дати спочатку вийти негативу. Бо якщо на нього нашарувати позитив, вийде вибухова суміш. Той самий випадок, коли все погано, а ти обманюєш себе, що все чудово…

Якщо хтось вантажить вас негативом, можна цю енергію повернути йому. Лише не свою власну. Є дуже прекрасні слова для цього - "взаємно", "навзаєм", "і вам того ж". І тоді удар від "завантаження" отримаєте не ви, а той хто вас "атакував".

- Я, наприклад, у таких випадках кажу "іди ти нафіг". Ця фраза що означає?

- Арвен: Сказати "іди нафіг" – це значить збити людину з пантелику. Аби вона йшла, сама не розуміючи куди. Перед людиною будуть всюди перекриті дороги, вона не дійде до своєї цілі.

Є й більш жорстка форма цієї фрази, де згадується статевий орган. Цікаво, що в древності вона була дуже потужною формулою сексуальної магії. Зараз же ця жорстка формула стала руйнівним ударом, який пробиває енергетику.

- Рунгерд: Перекривання шляхів можна розуміти як і перекривання прив'язки – енергетичного каналу, по якому до вас ішов негатив.

- Арвен: Це, до речі, дуже дієва річ проти так званої "циганської магії". Якщо вони намагаються накласти гіпноз чи заговорити, ти кажеш – "пішов нафіг!". Зазвичай, вони дуже вражаються і відходять.

- Чи допоможе словесна магія стати кращим від колег і втерти їм носа?

- Арвен: Є певні афірмації. Якщо медитувати на них, слухати записи з ними, аби вони відкладалися у підсвідомість, можна підвищити свою працездатність, успішність. Їх можна легко знайти в інтернеті.

- Рунгерд: Добре вмикати аудіокниги про успіх на ніч. Мозок по-особливому сприймає інформацію у стані підготовки до сну і між сном і бадьорістю. Я б порадила Наполеона Хілла "Думай і багатій", "Найбагатша людина у Вавілоні" Джорджа Клейсона.

Фото: Getty images

- Арвен: Роберт Кійосакі дає доволі робочі формули, які у наших реаліях, на жаль, часто неефективні. Але вони допоможуть стати активним у пошуку контактів, наприклад. До того ж в Україні потрібний набагато більший внутрішній стержень.

Не сподівайтеся, що "формули успіху" допоможуть вам обов'язково стати мільярдером. Усі люди різні, й успіх необов'язково пов'язаний із величезною купою грошей. Але завдяки цим формулам ви зможете виконувати свої задачі більш ефективно, зможете краще реалізуватися і простіше досягати поставленої мети.

- До речі, про внутрішній стержень. Як його виробити через словесні формули?

- Рунгерд: Уявіть собі ідеального себе. Напишіть на листочку список якостей, якими ви хотіли б володіти – і читайте їх кожен день. При цьому думайте про те, як ці якості можна собі привити. Наприклад, ти хочеш бути пунктуальним, але постійно запізнюєшся. Значить, ти кожен день ставиш перед собою твердий намір приходити вчасно. Спочатку це йде як навіювання, потім як звичка. А потім ти стаєш кращим.

Важливо перепроживати кожну зі своїх якостей. Наприклад, у тебе є звичка чухати ніс, коли ти хвилюєшся, а ти хочеш замінити її на звичку пити воду зранку. То кожен раз, коли хочеш почухати ніс, ти звертаєш увагу на свою дію – так ти її усвідомлюєш. Потім кожен раз, коли хочеться почухати ніс, пий воду. І так поступово, ти можеш змінити себе.

- Арвен: І ще слід пам'ятати, що такі звички – наприклад, гризти нігті – сидять глибоко у підсвідомості і швидко від них позбутися не вийде. Водночас вони мають за собою купу енергії. Цей потужний потік можна перенаправити на інші справи – на обдумування чогось, на самозцілення.

До уявлення "ідеального себе" можу додати: спробуйте підселитися всередину цього ідеального себе, згладити внутрішні конфлікти, які при цьому виникають і діяти виходячи з того, що відчуєте у результаті.

- Ви колись в приватній бесіді говорили, що можна проклясти необов'язково на смерть, а й на любов. Можете це пояснити?

- Рунгерд: Суть прокляття в тому, що воно завжди розходиться із волею людини. Наприклад, є люди, які звикли бути у ролі жертви. Якщо їх проклясти на щастя, їм буде від цього несолодко. Або якщо людина має проблеми з гормонами, але її прокляли на любов. Або проклясти на довголіття інваліда, який ходити не може, у нього все тіло болить. Якщо людина п'є кожен день, деградує, свариться, не почуває себе щасливою, то прокльон "а щоб ти жива була" – цілком серйозний для неї.

Один із найжахливіших прокльонів, які я чула – живи довго, будь усвідомленим. Для якогось йога в Тибеті – це було б дійсно прекрасне побажання. Але для наших людей – це кошмар, усвідомлювати, в якому жахливому світі вони живуть, бачити оце сіре небо, вставати о сьомій ранку, їхати в офіс, сидіти в запилених будівлях, вести життя робота.

Але це ще й прокльон із шансом на розвиток. Людина може усвідомити, розвиватися і налагодити своє життя, але може скотитися ще глибше.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство

Читайте також

Відсутність тепла і світла: як українцям підготуватися до зими

Для того, щоб пережити відключення світла та опалення взимку, українці повинні мати зарядні пристрої, ліхтарики, консерви, теплий одяг

Без паперової тяганини: що змінилося у виплатах пенсій українцям

При виплаті пенсій в Україні більше не потрібні квитанції, але паперові відомості поки що залишаться