RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Знову "пічка": якою буде погода на вихідних

Літо не хоче залишати Україну

Літо не хоче залишати Україну Фото:

Початок осені видався в Україні доволі спекотним: в перші дні вересня стовпчики термометрів в більшості регіонів країни показували вдень близько 30 градусів тепла. Втім, за прогнозами синоптиків, на українців чекає лише короткочасний кліматичний перепочинок і на вихідних температура повітря почне підвищуватись. Якою буде погода в найближчі дні, дізнавався "Апостроф".

За даними "Укргідрометцентру", в суботу, 5 вересня, на сході, півдні та в центрі країни пройдуть дощі з грозами. На решті території України збережеться суха, але хмарна погода.

Найтепліше в цей день буде на півночі, сході, півдні та в центрі країни. Вдень температура повітря в цих регіонах підніметься до позначки 24-26 градусів вище нуля, а вночі стовпчики термометрів опустяться до 13-16 градусів тепла на півночі та в центрі, а на сході і півдні в нічний час доби варто очікувати від 16 до 19 градусів з відміткою "плюс".

На Західній Україні синоптики прогнозують вдень від 22 до 25 градусів тепла, а вночі від 12 до 14 градусів вище нуля.

У неділю, 6 вересня, грозові дощі очікуються тільки на північному заході України. На решті території країни збережеться суха, але хмарна погода.

У цей день температура повітря знову почне зростати. Так, на сході, півдні та в центрі вдень стовпчики термометрів покажуть від 27 до 30 градусів тепла, а в нічний час доби варто очікувати від 15 до 18 градусів з позначкою "плюс".

На півночі країни без особливих температурних змін: 24-26 градусів тепла в денний час доби і від +13 до +15 градусів очікується після заходу сонця.

Прохолодніше всього в цей день буде на заході: від 22 до 24 градусів тепла вдень і 12-14 градусів вище нуля в нічний час доби.

А ось з понеділка, 7 вересня, в Україну знову повернеться літня спека. Вдень на півночі, сході, півдні та в центрі денні температури повітря коливатимуться в діапазоні від 29 до 32 градусів тепла, вночі на сході та півночі - від 11 до 15 градусів вище нуля, на півдні і в центрі стовпчики термометрів покажуть від +16 до + 20 градусів.

Стане тепліше і на заході країни: від 24 до 28 градусів тепла стовпчики термометрів покажуть днем (на Закарпатті трохи прохолодніше - 20-22 тепла), а після заходу сонця в цьому регіоні варто очікувати від 13 до 15 градусів вище нуля.

В цілому ж синоптики обіцяють українцям доволі теплий вересень: середня місячна температура очікується на рівні 14-19 градусів тепла, що на 1-2 градуси вище середніх багаторічних показників.

Читайте також

Чи всім чоловікам потрібен штрих-код ТЦК: роз'яснення Міноборони

Кому з 18 травня обов'язково потрібно отримати VIN-код у ТЦК - речник Міноборони України Дмитро Лазуткін пояснив для всіх українців

Мобілізація засуджених: чи зможуть воювати ті, хто сидить по тюрмах

Нардепи ухвалили закон про мобілізацію засуджених - хто із зеків зможе воювати і на яких позиціях

Вперлися і видихнулися: що відбувається на півночі Харківської області

Росіяни не змогли просунутися в глиб української території